Сім головних правил приготування ідеального супу

Існує сотні тисяч всіляких рецептів супів. У кожній сім'ї є свої улюблені перші страви, а у багатьох господинь - фірмові рецепти і маленькі секрети, як приготувати найсмачніший суп для своїх близьких. Втім, важливо постійно дізнаватися щось нове, і пропонуємо вам кілька лайфхаків, як приготувати ідеальний суп, про які ви, можливо, і не знали.

З овочами, м’ясом, макаронами, рисом, на бульйоні, молоці і воді - різноманітність супів вражає і іноді не зрозуміло з чого починати. Якщо ви з тих, хто рідко готує супи, то на сайті klopotenko.com ви знайдете неймовірно смачні і поживні рецепты супов,  а нижче наведені поради допоможуть навчитися готувати першу страву частіше.

Помірна кількість рідини

Навіть, якщо рецепт вимагає вже готовий бульйон, часто можна обійтися тільки водою. Бульйон, звичайно, підсилює смак супу, але, якщо в складі супу багато овочів і м’яса, то вони створять необхідний букет смаку та аромату.

Під час варіння стежте, щоб інгредієнти не ввібрали в себе занадто багато рідини - якщо здасться, що суп густий, просто додайте води або бульйону.

Варіть, але не дозволяйте википати

Суп повинен варитися на повільному вогні, а не весь час кипіти. Продукти повинні рівномірно розварюються, об’єднуючи свої аромати в єдиний потік, а рідина - насичуватися смаками від прянощів і спецій. Поставте каструлю на плиту, налийте рідину, закладіть всі інгредієнти, доведіть до кипіння і встановіть помірний вогонь.

Акуратно з сіллю!

Сіль в супі необхідна, але в свій час і в правильній кількості. Якщо посолити на самому початку, практично гарантовано, що пересолите. Зачекайте до закінчення варіння, спробуйте на смак і додайте стільки, скільки вважаєте за необхідне. Чому? У супи часто додають вже дуже солоні інгредієнти, наприклад, солоні огірки або копчене м’ясо. Тому додавайте сіль тільки в кінці.

Овочі потрібно класти в свою чергу

Щоб кожен інгредієнт був м’яким, але не перевареним, важливо готувати його рівно стільки, скільки необхідно. На самому початку в каструлю з бульйоном або водою закладають моркву і картоплю, потім квасолю, броколі та інші складові.

Рис і макарони додавайте тоді, коли суп вже вариться

Рис і макарони виразно повинні зберегти свою форму, тому додавайте їх вже в процесі приготування, ви ж не хочете, щоб вони зварилися в кашу? Порада: на кожній упаковці вказано, як довго повинні варитися ті чи інші макарони або рис.

Пам’ятайте про прянощі і добавки

Жоден суп не буде повноцінним, якщо в нього не додати жменю свіжої зелені або ложку сметани. Тому перед подачею порубайте кріп, дістаньте з холодильника сметану або шматочок вершкового масла, і не бійтеся додати в тарілку трохи тертого сиру.

Суп повинен “відпочити”

Дайте супу трохи настоятися, приблизно 15-20 хвилин, і тільки потім подавайте до столу. До деяких супів ідеально підійдуть пампушки або сухарики з часником, сиром. Вони ідеально доповнять і посилять смак перших страв.