Керамічна плитка: актуальні тенденції

Тренди в інтер'єрі довгограючі. Особливо це стосується плитки, яка укладається раз на 10 і більше років.

Модна керамічна плитка 2019-го року залишиться актуальною в 2020-му і в наступні роки. Давайте розглянемо останні тенденції, особливості її вибору, щоб дизайн довгий час виглядав свіжо і стильно. Щодо вибору, то хочеться порекомендувати магазин «Home-fashion» г. Киев де в широкому асортименті представлено керамічну плитку, інше підлогове покриття, сантехніка, меблі, світло, двері, і все інше необхідне для створення вишуканого оригінального інтер’єру сучасної домівки

Як виглядає модна плитка 2019-2020

Сучасна плитка використовується не тільки при ремонті ванної та кухні. Нею обробляють вітальні, спальні, передпокої. Дуже ефектно виглядають підлога або стіна в житловій кімнаті, облицювання безшовної плиткою.

Наймодніша плитка сьогодні - імітація інших матеріалів. Кераміку часто мімікрують під камінь (зокрема - під мармур). Вона виглядає не гірше натурального каменю, при цьому дешевша і набагато простіша в догляді. Плитка під мармур ідеальна для будь-яких приміщень і цілей, навіть для кухонного фартуха.

З’являється безліч моделей плитки, що імітує дерево різних порід. Це настільки реалістично і вражаюче, що деякі вважають таку плитку повноцінною альтернативою ламінату. Також є плитка під пробку і плитка під потерте, зношене дерево.

Модна плитка може мімікрувати під тканину. Вона має класичні тканинні орнаменти (наприклад, клітину-шотландку) або текстури (наприклад, джинс).
В індустріальних інтер’єрах, дизайні в стилі лофт все частіше використовується плитка, нагадує метал, і плитка під бетон. При цьому «металева» плитка вибирається не ідеально блискуча і гладка, а схожа на листи стали з патьоками іржі.

Інший актаульний тренд - 3D-плитка. Вона складна в укладанні, але при цьому виглядає дуже незвично як у ванній кімнаті, так і, наприклад, у вітальні в якості фактурної акцентної стіни.

Актуальна плитка з малюнками, які немов зроблені аквареллю. Зокрема - плитка з квітами. Вона застосовується в ролі декоративних вставок.

Також в моді великоформатна плитка. У довжину така плитка може сягати півтора-двох метрів. Але слід враховувати, що більшу плитку важко занести в приміщення, вона тендітна, важка, дорога, складна в монтажі. Тому краще зупинятися на великій плитці в розумних межах (до метра в довжину). Крім стандартної прямокутної і квадратної плитки, в моді плитка у формі шестикутника, що нагадує стільники.

Як вибрати керамічну плитку?

Є кілька правил вибору модною плитки для ванної, кухні та інших приміщень.

- Краще купувати продукцію закордонних фабрик (Італії, Німеччини, Іспанії, Португалії).

- Якщо дозволяють фінанси, бажано вибирати плитку за ціною від 25 $ за квадратний метр. Серед недорогої плитки часто зустрічається продукція різної товщини і відтінків в межах однієї партії.

- Не варто купувати плитку, яку виводять з виробництва, навіть якщо вона продається з великою знижкою. Матеріалу може не вистачити, а замінити плитку при пошкодженні буде неможливо.

- Для підлоги бажано використовувати матову плитку, а не глянсову. Матова плитка не слизька і менше стирається.

- Можна, але зовсім не обов’язково, орієнтуватися на колекції плиток, в яких спочатку зібрані поєднуються світлі плитки для стін, темні плитки для стін, плитки для підлоги, декоративні плитки (з малюнками, візерунками) і бордюри.