Фрілансер чи веб-студія? У кого замовляти розробку сайту

Створення сайту для власної організації допомагає в значній мірі підвищити ефективність її роботи, а також позиціонувати себе в якості успішної компанії. Просування сайту також відіграє важливу роль. Адже саме воно допомагає вивести розроблений сайт на провідні позиції в мережі Інтернет і, відповідно, зробити власну організацію впізнаваною і максимально прибутковою. Отже, кому ж краще довірити ці сучасні послуги?

Підхід до вибору виконавця, здатного створити якісний сайт, - дуже відповідальна справа. Адже від кваліфікації виконавця безпосередньо залежить якість сайту, а значить, і успіх проекту в цілому. 

А тим часом на сайті https://studently.ru/dissertacija/ ви зможете недорого замовити написання дисертації. 

Перш, ніж замовляти розробку сайту, слід самостійно визначитися з ідеєю сайту, його оформленням, можливо, якимись цікавими ідеями, і попередніми набором функцій, які були б необхідні на вашому веб-ресурсі. Тримати все це в голові досить проблематично, адже можна щось випустити з уваги. Тому оптимально буде, якщо ви всі свої замітки і ідеї будете записувати. В такому випадку представити їх виконавцю буде набагато простіше.

На замітку можете також брати сайти, які зацікавили вас своїм дизайном, функціоналом або якимись оригінальними або практичними елементами. Лише після того, як ви визначитеся з усіма нюансами щодо свого сайту, можете починати шукати розробника.

Де саме замовляти сайт «під ключ» цілком і повністю залежить, насамперед, від того, яку суму ви готові викласти за його розробку. Створений сайт буде мати той рівень, який можна буде створити за допомогою фінансування. Орієнтуючись на прийнятний для вас рівень цін, ви можете вибрати виконавця. Вибір тут широкий: фрілансер, невелика студія або солідне агентство. Кому віддати перевагу - вирішувати вам. Але вибираючи розробника, слід пам’ятати і про цілі, які ви ставите перед сайтом. Якщо ви збираєтеся замовляти невеликий сайт, наприклад візитку, то цілком можна довірити розробку фрілансеру (тільки слід переконатися, що ця людина дійсно професіонал своєї справи). А ось якщо ви збираєтеся замовляти великий сайт комерційного спрямування, то найкращим варіантом буде звернення в агентство або студію, де працює цілий штат співробітників. У такому випадку кожен з них буде виконувати свою роботу якісно і максимально швидко.

У кого краще замовляти розробку сайту?

Від кваліфікації фахівців, їх знань і досвіду безпосередньо залежить якість створюваного сайту. Розглянемо детальніше, що ж може запропонувати кожен з розробників.

1. Створення сайту фрілансером. На сьогоднішній день дуже багато фрілансерів, які займаються веб-розробками, пропонують свої послуги по створенню сайтів «під ключ». Якщо ви вирішите скористатися послугами такого фахівця, то отримаєте такі переваги:

- доступні ціни на розробку сайту (від двох до десяти тисяч гривень);

- робота над створенням сайту лише одного фахівця дуже зручна для замовника, оскільки виконавець береться виконати весь комплекс робіт, тому замовнику немає необхідності шукати фахівців в інших напрямках.

Але і недоліків в такому варіанті співпраці чимало. По-перше, це людський фактор. По-друге, дуже рідко зустрічаються фахівці, здатні охопити всі нюанси створення сайту і виконати проект на належному рівні. Найчастіше фрілансер відмінно розбирається в одній сфері, а іншу вивчив не так глибоко. Це загрожує тим, що при всій своїй старанності у виконавця вийде недопрацьований, сирої сайт. Він буде працювати, але йому буде потрібно маса доробок, а це, в свою чергу, спричинить за собою нові витрати грошей і часу.

2. Створення сайту маленькою веб-студією. Переваг тут більше, ніж в попередньому варіанті:

- вартість послуг цілком прийнятна (п’ять - п’ятдесят тисяч гривень),

- можна не просто замовити сайт, але і отримати відмінний результат,

- сайт не буде сирим,

- можна замовити додаткові послуги.

У таких студіях зазвичай працюють молоді спеціалісти. Вони не фрілансери, але до рівня професіоналів ще так само не доросли. Нерідко в веб-студії починають працювати люди, об’єднані однією ідеєю. Вони готові розширювати свої знання і набиратися досвіду, але на початок їх професійної діяльності вони ще не здатні розробити сайт преміум-класу. Трапляється, що сайти, створені в веб-студіях, також будуть потребувати доопрацювання.

3. Розробка сайту інтернет-маркетинговим агентством. Переваг тут ще більше:

- великий штат співробітників включає в себе різних фахівців,

- агентство гарантує професіоналізм своїх співробітників і комфортну спільну роботу,

- проект, зданий в обумовлені тимчасові рамки і не вимагає доопрацювання,

- цілий перелік додаткових послуг.

Основним недоліком є висока вартість на послуги, що надаються. Елітні агентства пропонують створення сайту за ціною від двадцяти тисяч гривень. Така вартість для багатьох замовників може бути вельми відчутною, але в підсумку замовник отримує реально високоякісний продукт, який буде цілком і повністю відповідати всім вашим побажанням, вимогам пошукових систем і очікуванням користувачів.