Головні помилки, яких припускаються прихильники здорового способу життя

Ви харчуєтеся за заповітами найшанованіших дієтологів і регулярно займаєтеся спортом, і вам здається, що ви по-справжньому здорові? А авторитетні фахівці готові посперечатися і розповідають про шість основних помилок, яких припускаються практично всі любителі здорового способу життя.

Змушувати себе любити корисну їжу

Дуже важливо, переходячи на правильне харчування, знайти ті продукти і поєднання, які дійсно будуть вам подобатися. Здоровий спосіб життя він на те й спосіб життя, що це не короткострокова дієта, а повний перегляд своїх харчових звичок. Якщо не подобається гречка, їжте рис, не подобаються помідори, купуйте перець - завжди є альтернатива і вибір, не варто зациклюватися на чомусь одному і тим більше беззаперечно слідувати порадам дієтологів. Зрештою, життя без задоволення - не життя, а постійні обмеження, і примуси лише приведуть до неминучого зриву.

До речі, як правильно харчуватися, ви дізнаєтесь на сайті gercules.fit, загалом на цьому ресурсі ви знайдете максимум корисної інформації про здоровий образ життя.

Пити занадто багато води

Традиційні два літри в день - це лише усереднена кількість рідини, необхідної здоровій людині. Ми б навіть сказали, що це щось на зразок «середньої температури по лікарні»: у одного пацієнта лихоманка, а в іншого зуб на зуб не потрапляє. В цьому випадку розібратися, скільки рідини необхідно саме вам, допоможе тільки обстеження у лікаря і консультація з дієтологом.

До слова, надмірне споживання води може призвести до різних ускладнень в роботі організму в цілому і сечовидільної системи зокрема.

Купувати продукти, грунтуючись тільки на їх калорійності

Це неправильно, тому що низький вміст жиру і калорій не завжди гарантує користь продуктів. Важлива також кількість інших необхідних для організму поживних речовин. Крім того, звертайте увагу на склад.

Ігнорувати стрес

Ви можете харчуватися однією гречкою і овочевими смузі, але це не допоможе вам стати здоровішою ні на дещицю, якщо протягом дня ви тільки й робите, що нервуєте і переживаєте за будь-якого приводу. Зайва вага, безсоння, проблеми з травленням - це лише частина тих захворювань, які очікують надмірно нервових людей. Фахівці радять хоча б раз на тиждень займатися розслаблюючою йогою, яка допоможе зняти напругу, фізичне і нервове.

Вживати полівітаміни

Полівітаміни насичують організм відразу всіма елементами, в той час як йому не завжди потрібен весь “алфавіт”. Кращий варіант - проконсультуватися з лікарем і приймати саме ті вітаміни, в додаткових джерелах яких потребує ваш організм. Решта ж краще заповнювати природним шляхом за допомогою їжі. Овочі, фрукти і риба точно не приведуть до передозування.

Жити за принципом «немає болю, немає результату»

М’язовий біль - не завжди показник результативною тренування. Найчастіше вона говорить про отримані травмах, відсутності розминки перед тренуванням і надмірних навантаженнях - ніщо з цього не призведе до заповітної мети. Слідкуйте за сигналами свого організму і вмійте вчасно зупинятися.