Ювелірний етикет: як правильно носити прикраси

Ювелірний етикет - ціла наука, але в школі ми її не вивчалася. Звідси і численні комплекси («я не насмілюся надіти діамантову обручку при світлі дня»), зайва зарозумілість ( «ці розкішні сережки з розсипом каменів всіх форм і розмірів ще покажуть усім, що я не сиджу без грошей! ») і просто - непоінформованість («чи може годинник служити єдиною прикрасою в образі?»)

Золоті прикраси з найдавніших часів підкреслюють не тільки красу жінки, а й її статус, адже золото - дорогий метал, який по кишені тільки заможним людям. Те ж саме можна сказати про діаманти. І носити золоті прикраси, особливо такі вишукані і оригінальні вироби, які пропонує пандора івано франківськ, щоб завжди виглядати стильно й елегантно, - це ціле мистецтво, яке називається ювелірним етикетом. Сьогодні ми поговоримо про те, як носити прикраси з золота і діаманти.

Краще менше, та краще!

Це правило працює не тільки в офісному дрес-коді, але і на романтичному побаченні або на світській вечірці. В офісі або на ділових переговорах доречні тонкий ланцюжок з невеликим кулоном, крихітні, майже непомітні сережки і мініатюрне кільце.

Денні прикраси можна замінити золотими годинками стриманого дизайну, якщо дресс-код не дозволяє навіть сережки-гвоздики. Зате ввечері ніхто не завадить вам надіти комплект у вигляді сережок, перстені і ​​кольє з більш великими прикрасами.

Без смаку виглядають кілька перстенів одночасно, особливо якщо вони великі. Серед стилістів, існує правило не носити більше двох перстенів одночасно. Звичайно, все залежить від смаку жінки, але краще не перетворюватися в новорічну ялинку, особливо якщо вам вже за 30.

У відношенні вечірніх прикрас діє правило “одна вгорі, інша внизу”. Якщо ви наділи масивні сережки, то кольє вже буде зайвим, а якщо у вас на пальцях пара перстенів з великими каменями, краще обійтися без браслета.

Вік і зовнішність прикрасам не перешкода

Раніше при виборі золотих аксесуарів стилісти радили не забувати про вік. Вважалося, що юна дівчина з масивними перстенями і сережками, та ще з великими каменями виглядає старшою за свої роки. Нам вселяли, що такі прикраси, включаючи діаманти, більше підходять дамам бальзаківського віку, а в 18 років доречні витончені вироби, легкі і не дуже помітні.

Сучасна мода зламала багато стереотипів, і вік вже не диктує свої правила в ювелірному магазині. Навіть такі, здавалося б, “зрілі” прикраси, як брошки, можна побачити на звичайних футболках серед білого дня. Звичайно, мова йде не про золоті вироби, посипані діамантами.

І комплекція вже не так важлива при виборі прикрас. Красу струнких дівчат прекрасно підкреслюють не тільки тонкі прикраси, але і великі, яскраві, помітні. Дами в тілі ефектно виглядають і з масивними аксесуарами, і з тоненьким ланцюжком з ледве помітним кулоном. Все залежить від способу і, нарешті, настрою.

Правила гарного смаку

Як носити золото, щоб не перейти грань між бездоганним смаком і вульгарністю? Для цього слід ближче познайомитися з ювелірним етикетом. Не всі жінки, наприклад, знають, що перстені з великими каменями або масивним декором зазвичай носять на вказівному або середньому пальці. Однак якщо у вас занадто тендітні руки, подібні ювелірні вироби будуть звучати дисонансом.

Любительки сережок-підвісок повинні пам’ятати, що вони будуть виглядати особливо ефектно з високою зачіскою. Якщо у жінки довга лебедина шия, їй, безперечно, підійдуть такі аксесуари.

Чоловікам високого статусу можна підкреслювати свою респектабельність золотим годинником, запонками і зажимами. Товсті ланцюги з великими хрестами або підвісками з золота вже давно не є ознакою достатку, але красномовно говорять про відсутність смаку і почуття міри.

У школі, лікарні, в сауні, на пляжі або на дачі золото і діаманти взагалі недоречні, крім обручки і натільного хрестика. Втім, хрестик краще не виставляти напоказ, а носити під одягом.

Золото і одяг

Золото належить до теплої палітри кольорів, тому золоті прикраси прекрасно впишуться в осінній образ, поєднуючись з усіма відтінками жовтого, коричневого і помаранчевого. Цей метал сяє як сонце, тому цілком доречні будуть натуральні матеріали - шкіра, замша, бавовна, льон, вовна і трикотаж ручної в’язки. Дуже великі ювелірні вироби вимагають мінімалізму в одязі, інакше виникне перебір з декором. Масивне золоте кольє на тлі екстравагантного вбрання виглядає як елемент маскарадного костюма, зате з аскетичними і строгими речами воно буде виглядати дуже гармонійно.

Якщо вам подобається стиль хіпі з великою кількістю бахроми, квіткових принтів і шкіряних деталей, можна навіть порушити правило не носити занадто багато золотих прикрас одночасно. Кілька ланцюжків із золота різної довжини, кільця і ​​браслети - чому ні, якщо вони виконані витончено і відповідають настрою.