Як грамотно вибрати адвоката у кримінальних справах

Навіть найпорядніша людина, що строго дотримується букви закону, не застрахована від неприємних випадковостей, через які може потрапити в поле зору правоохоронних органів. Саме тому варто пам'ятати народну мудрість «Від тюрми і від суми не зарікайся».

І якщо Ви з якоїсь причини стали фігурантом кримінальної справи, перше, що необхідно зробити - знайди відповідного адвоката, який зможе захистити Ваші інтереси. В процесі пошуку фахівця слід звернути увагу на кілька моментів.

- Наявність вищої освіти. В даному випадку диплом - це не примха, а необхідність. Крім того, захисник повинен повинен перебувати в складі адвокатської палати, тому що не кожен юрист має офіційний дозвіл на заняття адвокатською діяльністю.

- Досвід. Кількість успішно завершених справ підтверджує не тільки кваліфікацію фахівця, але і здатністю знаходити вихід зі складних ситуацій. Обов’язково дізнайтеся, чи є у нього досвід захисту клієнтів, що проходять в суді за тією ж статтею.

- Здатність швидко побудувати стратегію. Знання Кримінального кодексу і поставлена ​​професійна мова - тільки деякі з обов’язкових якостей адвоката, однак для успішного захисту клієнта він повинен мислити нестандартно, знаходити законні способи вирішення виниклої проблеми, на основі наявних матеріалів справи та інших випадків з юридичної практики.

- Бездоганна репутація. Які б райдужні перспективи не описував Вам захисник, обов’язково ознайомтеся з відгуками про його роботу в інтернеті або розпитайте знайомих. Якщо кількість незадоволених клієнтів превалює, ймовірно адвокат лукавить, розповідаючи про свою компетентність, і добропорядочність.

Замовляючи послугу юридические услуги от адвокатского объединения Vexillum, ви можете бути впевнені, що досвідчені фахівці цієї компанії у повній мірі відповідають всім переліченим вище вимогам. Вони вчасно нададуть кваліфіковану допомогу як по кримінальним справам, так і по сімейним, фінансовим, спадковим, ІТ-сфери, і ін.

Чому так важливо не зволікати зі зверненням до адвоката у кримінальних справах?

Іноді правоохоронці, не маючи достатніх доказів винності людини, спочатку допитують її в якості свідка. При цьому вони отримують необхідну інформацію для зміцнення обвинувальної позиції і потім оголошують про підозру ще вчорашнього свідкові. Такі докази в подальшому суд може визнати неприпустимими, але для цього вже повинен професійно спрацювати ваш кримінальний адвокат.

Головне, ви повинні пам’ятати: навіть свідок під час свого допиту має право, а іноді і повинен скористатися правовою допомогою адвоката у кримінальних справах.

Розглянемо зворотну ситуацію: щодо вас скоєно злочин. Не секрет, що успіх його розкриття та притягнення до відповідальності винного в значній мірі залежить від часу збору доказів (доказів). Бо з закінченням навіть незначного часу деякі докази вже будуть безповоротно втрачені. У таких випадках потерпілий часто знаходиться в пригніченому або розгубленому стані. Саме адвокат у кримінальних справах допоможе йому правильно оформити всі необхідні процесуальні документи і вчасно з ними звернутися в компетентні органи. Наприклад, подати клопотання про проведення слідчого експерименту, експертизи або допиту свідка, оскаржити до слідчого судді рішення або бездіяльність слідчого. Також адвокат у кримінальних справах складе цивільний позов (для відшкодування заподіяної злочином моральної та матеріальної шкоди) і не пропустить потрібну стадію його пред’явлення.

Крім того, існує ряд злочинів, в яких саме професіоналізм обраного адвоката у кримінальних справах може визначити ваш процесуальний статус: станете ви обвинуваченим чи потерпілим. Наприклад, хуліганство, при бійці, або дорожньо-транспортній пригоді.

У такій категорії справ дуже важливо негайно збирати і правильно фіксувати докази. Саме ваш кримінальний адвокат проконтролює правильність складання схеми ДТП, визначить коло свідків, простежить дотримання процедури збору і фіксації доказів. Крім того, адвокат у кримінальних справах може зіграти ключову роль в тому, будуть ваші дії кваліфіковані як злочин або необхідна оборона.