Зимова гума: коли переходити, і яка краща

З настанням типово осінньої сльоти і неприємної погоди автолюбителям ніяк не варто затягувати з перевзуванням своїх авто на зимову гуму.

Навіщо? Хоча б тому, що якщо центральними міськими дорогами і великим трасах на літній гумі холодної восени ще можна проїхати, то в 9 з 10 випадків при виїзді на заміську дорогу через різке погіршення контакту з дорожнім покриттям водій обов’язково зіткнеться з непередбаченими труднощами. І на питання: яка гума краще - відповідь однозначна (якщо температура вже опустилася нижче + 5-7 градусів за Цельсієм) - зимова, а тут https://eurokoleso.com.ua/nasha-produktsiya/zimnie-shiny-bu-16 можна вигідно придбати б/у зимові шини R16.

Коли міняти гуму на авто з літньою на зимову

Якщо на вулиці похолодало нижче +5 градусів, то гума на протекторі літніх шин твердне настільки сильно, що її зчіпні властивості погіршуються в багато разів.

Зимова ж гума набагато м’якша, і працює строго навпаки. Якщо повітря прогрілося понад +10 градусів за Цельсієм, то зимові шини гірше працюють, небезпечно розм’якшуються і дуже швидко стирають малюнок своїх протекторів.

А зимова шипована гума не просто зношується в теплу погоду. Адже шипи на асфальті в значній мірі подовжують гальмівний шлях, а звичайна поїздка по сухій дорозі є вкрай некомфортною.

Яка зимова гума краща

Найкраще водіям підійдуть ті зимово шини, які краще утримують автомобіль на снігу і при ожеледі, а також знижують гальмівний шлях. Експерти-автомобілісти склали таку класифікацію зимової гуми:

а) європейська (для не дуже холодних і малосніжних зим). Найбільше полюбляють її водії-екстремали. У європейській гумі найкраще зчеплення з дорогою в погану / прохолодну погоду, діагональний малюнок протектора, а також багато водовідвідних каналів - що вкупі дає водієві всі переваги для швидкої їзди.

б) скандинавська (для дуже суворих зим зі снігопадами). Вона призначена для акуратних водіїв і має відмінне зчеплення з дорогою на льоду, помірну жорсткість, протектор з малюнком з особливих прямокутників / ромбів. Краще скандинавська гума підходить для їзди по асфальтових дорогах.

в) шипована (для їзди по крижаній дорозі). Вона відмінним чином і ефективно “прилипає” до вкритого льодом шляху і дає водієві можливість швидко гальмувати в екстрених випадках. Ідеально підходить для водіїв-новачків. Шиповані шини середньої жорсткості з звивистих і хвилеподібним малюнком протектора.