Форма для офіціантів - візитна картка закладу

Стилістику і напрямок діяльності ресторану формує, насамперед його меню, дизайн інтер'єру і відповідна атмосфера. Втім, немаважну роль в досягненні успіху ресторанного бізнесу все ж відіграє фірмовий одяг співробітників закладу.

Попри те, що форма повинна бути функціональною, комфортною для роботи, одяг персоналу покликаний створити приємне враження про співробітників будь-якого нічного клубу, пабу, ресторану чи кафе. Приплюсуємо сюди ввічливе поводження з відвідувачами - і успіх закладу просто гарантований! А вигідно замовити якісний професійний одяг для офіціантів ви можете в компанії Grehori Textile. Будьте впевнені, таке вбрання персонал буде носити із задоволенням, адже воно зручне, стильне, і дає можливість триматися впевнено перед кожним відвідувачем закладу.

Якою має бути форма для офіціантів?
 
Великі ресторани, мережі кафе мають свою уніформу, яка розроблена індивідуально. На одязі для офіціантів можна побачити бренд компанії, логотип і навіть слоган. Все це буде відповідати потрібному кольору, а використання певних аксесуарів зробить заклад помітнішим. Для одиночних кафе, які відкриті в одному місці, існує свій колір, - зазвичай він гармонує з тонами і колірним фоном закладу. Тобто, якщо, наприклад, інтер’єр кафе розфарбований в малиновий відтінок, то одяг офіціантів повинен відповідати цій гамі.

Саме службовці закладу представляють обличчя компанії. Всі офіціанти повинні знати приємні манери поведінки, вміти грамотно розмовляти і бути дружелюбними. Одяг для офіціантів повинен бути охайним, а зовнішній вигляд співробітників - бездоганно свіжим. Якщо стиль ресторану пов’язаний з дарами моря, і там подають суші, то одяг для офіціантів повинен бути придумана в східному напрямку. А, якщо в кафе продаються страви народної кухні, то уніформа для офіціантів має бути в народному стилі. Коли відвідувач заходить в дорогий, елітний ресторан, то краще, щоб його зустрічав елегантно одягнений юнак.

Перед замовленням уніформи для офіціантів ресторатор повинен ретельно продумати образ, колірну палітру, підібрати якісний матеріал для пошиття. Основні вимоги до тканини - м’яка і практична, щоб не утрудняти рухів офіціанта, інакше він може бути роздратованим, йому незручно буде рухатися по залу, і в результаті швидкість обслуговування знизиться. Одяг ресторанного персоналу не повинна вбирати запахи, вона повинна легко стиратися і при цьому зберігати презентабельний вигляд.

На тканини для уніформи не варто економити. Скажімо, якщо тканина буде легко відпираються, це попередить її від різноманітних слідів плям. Якщо ж тканина поганої якості, то вже через 1-2 місяці експлуатації вона втратить товарний вигляд - на ній буде видно сліди розлучень і плям, а білі ділянки стануть сірими