Пейнтбол - захоплююча гра, і користь для здоров’я

Активний спосіб життя зараз веде безліч людей. Видів активних розваг існує маса, і один з найбільш незвичайних і захоплюючих - пейнтбол. Він може стати традиційним способом проведення дозвілля, наприклад в корпоративному середовищі. Нерідко і на день народження пейнтбол замовляють, щоб досхочу повеселитися з друзями. Однак, чи в одних тільки тільки веселощах вся справа?

Що таке пейнтбол?

Насамперед зазначимо, що це захоплююча командна гра. Гравці поділяються на команди і стріляють один в одного зі спеціальної зброї. Зброя заряджається кульками з фарбою.

Поширення така забава отримала порівняно недавно, але, насправді, їй вже багато років. Ще в дев’ятнадцятому столітті для тренування французьких військовослужбовців застосовували зброю, яка стріляла фарбою. Зараз ця гра також використовується у військовій справі для тренувань військовослужбовців.

Яка користь від пейнтболу

Зрозуміло, можна виділити загальні переваги гри, які характерні для всіх активних ігор - перебування на свіжому повітрі, емоційна розрядка, спілкування, фізичне навантаження і т. д. Відвідайте львівській клуб активного відпочинку Б3, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://www.b3-park.lviv.ua/, і відчуйте на собі всі ці всі принади!

Однак від гри в пейнтбол може бути й інша користь. В першу чергу мова йде про колективне згуртування. Гравці стають однодумцями, починають відчувати один одного. Якщо мова йде про гру з друзями, це допомагає ставати ближчими. Крім того, пейнтбол зараз нерідко використовують як складову корпоративних тренінгів, що дозволяють згуртувати колектив фірми.

Пейнтбол включає в себе повзання, дайвінг, спрінтінг, стрілянину, і ухилення від куль противника. Оскільки гра дуже швидка і стратегічна, багато гравців настільки захоплені діями, що навіть не розуміють, як їх організм в цей час працює.

Люди, які відчувають труднощі з дотриманням режиму тренування, часто вимагають мотивації, і відчувають нудьгу від одноманітних рухів. Так ось, пейнтбол пропонує учасникам більш приємний спосіб подтянуіть своє тіло, навіть не замислюючись про фізичні вправи.

Ще пейнтбол підвищує витривалість: коли ви граєте в пейнтбол, ви відчуваєте неймовірне серцево-судинне тренування, це підвищує рівень витривалості через тривалий час, витрачений на ігровому полі. Якщо грати систематично, можна отримати аеробні навантаження. Завдяки цьому прискорюється метаболізм, підвищується імунітет.

Ще більш важливим можна назвати вплив гри на нервову систему людини. Граючи в пейнтбол, людина набуває стійкість до стресів. Можна отримати відмінну емоційну розрядку, «розстріляти» свої проблеми і страхи. Так що пейнтбол - це не просто цікава, але ще і дуже корисна гра!