Нюанси покупки б/у катера

Ви хочете купити катер, але відчуваєте, що новий вам не по кишені? Чи варто купувати техніку вживану? Насправді, цей ринок - досить великий, особливо останні кілька років, і дає можливість заощадити пристойні кошти на покупку. При цьому не програти в якості і характеристиках плавзасобу.

Є дві основні переваги при покупці катера, що вже був в експлуатації: ціна і комплектація, і якщо ви замовляєте б/у катера в яхт-клубі «ОМАР», можете бути впевнені як у високих ходових якостях, оснащеності, так і в ціновій доступності кожної з представлених моделей.

Ціна складається з декількох складових: вартість самого човна, мотора, причепа і роботи по відновленню, якщо є ушкодження. Зазвичай сума за яку продавець віддає вищевказаний комплект становить 60-75% від вартості нового набору. Причини, за якими продається катер в більшості випадків не незадовільний технічний стан, а бажання поміняти клас човна на більш високий.

Катер, який виставляється власником на продаж, зазвичай, вже володіє якимись додатковими опціями, які його власник набував і перевірив у справі.

Плавзасіб, що вже експлуатувався на воді, обійдеться значно дешевше, але це абсолютно не означає, що він весь складається з суцільних прихованих дефектів. Якщо такі і є, то в основному - це склопластиковий корпус з будь-якими пошкодженнями, аж до наскрізних пробоїн, але він реставрується досить легко.

Що потрібно знати при покупці подібної б/у техніки? В першу чергу - скільки човен експлуатувалася і в яких умовах. Дуже бажані документи на катер, дата проведення останнього ремонту. Якщо у вас є сумніви в придатності катери і перспективі його відновлення, фахівці можуть оцінити стан його корпусу, обладнання та механізмів, і скласти кошторис майбутніх робіт.

У чому переваги покупки техніки бувшої у використанні? Її можна відновити, довести до стану придатного до експлуатації, а потім, поетапно нарощувати оснащення, додаткові опції, що навряд чи можливо при покупці нового катера, якщо бюджет обмежений.

Тобто на першому етапі можна відновити корпус, підготувати катер до навігації, а після її завершення, в міжсезоння, переобладнати внутрішній простір катери, поміняти дивани, подушки, обробку, встановити нові прилади, провести справжній тюнінг. Це дозволить вашому катеру кожен сезон виглядати в ідеальному стані і відповідати всім сучасним вимогам.