Типові упередження і помилки при виборі кондиціонера

Багато людей, вибираючи кондиціонер, допускають одні і ті ж помилки, через які вони згодом виявляються не дуже задоволеними роботою своєї настінної спліт-системи. Для того, щоб уникнути цього, експерти склали список найбільш поширених помилок, що стосуються процесу вибору і установки подібних систем.

Як бути з потужністю кондиціонера?

Широко поширеною помилкою при виборі кондиціонера, є його покупка з великим запасом по потужності. Це робиться зазвичай з благою метою, що він згодом забезпечить власникові квартири комфортні умови в двох і більше його кімнатах.

Фактично цього досягти, як правило, не вдається, оскільки циркуляція охолодженого повітря специфічна і його перемішування в основному відбувається біля джерела охолодження, а не по всьому периметру кімнат, як нам би цього хотілося. Тому набагато краще придбати нехай і дешевші і менш потужніші, але два кондиціонера в різні кімнати, ніж нести суттєві витрати на покупку одного «найпотужнішого» кондиціонера. А от вигідно придбати сучасний ефективний кондиціонер, та інше якісне кліматичне обладнання ви зможете в інтернет-магазині teplo-holod.co.ua.

Скупий платить двічі

Інша найбільш поширена помилка вітчизняного обивателя є його прагнення будь-яким способом придбати кондиціонер подешевше. Тут не всі, звичайно, розуміють те, що найдешевше - не завжди володіє необхідними функціональними якостями, а про ресурс їх працездатності і говорити не доводиться. Дешево куплений вами кондиціонер просто конструктивно не припускає тривалого терміну своєї експлуатації. Тому через незначний час вам доведеться купувати новий агрегат, бо у таких кондиціонерів і сервісне обслуговування, як правило, налагоджено погано, або його зовсім немає. Тут прислів’я: «скупий платить двічі», як ніколи до місця.

А чи потрібні нам штучні «аврали»?

Наступною істотною помилкою «нашої людини» є те, що про спеку, ми, як правило, згадуємо, коли вже надто припікає. А це завжди на руку сервісній служби по установці кондиціонерів, бо надмірний наплив замовлень на установку даного виду обладнання не завжди сумісний з якісним виконанням робіт з його монтажу та наладки. Тому в такій ситуації завжди існує ймовірність припуститися тієї чи іншої суттєвої помилки. Установку кондиціонера довіряйте тільки сумлінним фахівцям сервісних центрів.

За своєю суттю кондиціонер - не витяжна вентиляція

Думка, що будь-який кондиціонер працює, як припливно-витяжна вентиляція є помилковою, і його використання в якості такого збільшення ефекту «свіжого повітря» не дасть. У звичайних спліт системах кондиціонування, їх внутрішній блок, через себе проганяє в основному лише повітря, що знаходиться в кімнаті, і тільки близько 10% свіжого повітря прокачується системою ззовні. Це стосується і віконних кондиціонерів.

Винятком тут є спліт системи кондиціонування касетного або канального типу, які мають функціональну можливість не тільки кондиціонування приміщень, але і здійснення в них функції припливно-витяжної вентиляції.