Види нагрівальних кабелів для теплої підлоги

Система теплих підлог - прекрасне доповнення до основного опалення. Найбільш поширений вид підлогового покриття з обігрівом - електричний. Його можна встановлювати в звичайних квартирах, тоді як водяні системи використовуються тільки в приватних будинках.

Гріючий кабель для теплої підлоги є головним елементом системи. Він необхідний для перетворення електричної енергії в тепло і подальшої передачі його в приміщення. Якісний кабель для теплої підлоги ви зможете придбати на сайті https://profelectro.com.ua/tepliy-pol-devi/dvuhzhilnie-nagrevatelnie-kabeli, там же ви дізнаєтесь про особливості використання нагрівальних кабелів DEVIFLEX DTIP.

Види нагрівальних кабелів
 
Нагрівальний кабель для теплої підлоги може бути резистивним або саморегульованим. Нагрівальним елементом в резистивному кабелі є жила з латуні, ніхрому або міді, вкрита двома або трьома шарами ізоляції з ПВХ, здатної витримувати високу температуру і забезпечувати захист від механічних пошкоджень. Що стосується внутрішньої ізоляції кабелю, то вона має суцільний екран з фольги або особливу дротяну оплетку, яка служить захистом від електромагнітного випромінювання, а також забезпечує заземлення. Екран його покритий захисною оболонкою з ПВХ.

Одножильний резистивний кабель

Одножильний  резистивний нагрівальний кабель для підлоги складається з мідної, латунної або ніхромной жили і обплетення з дроту або екрануючої фольги. Конструкція кабелю така, що тепловіддача є постійною і однаковою по всій довжині. Ця особливість елемента є причиною того, що окремі ділянки теплої підлоги можуть перегріватися, а інші не нагріватися до потрібної температури. Укладання кабелю теплої підлоги і підключення його до електромережі повинні проводитися так, щоб обидва кінці сходилися в одній точці.

Двожильний резистивний кабель

Даний кабель, як випливає з його назви, має не одну, а дві жили. Одна з них служить для проведення електричного струму, а друга - для виділення тепла. Перевага двожильних кабелів полягає в тому, що відсутня необхідність зводити при укладанні два кінця в одній точці. Також двожильний кабель має додаткову ізоляцію і поворотну жилу.

Саморегулюючий нагрівальний кабель

Щоб зробити ефективною і довговічною теплу підлога кабель під плитку краще вибирати саморегулюючий. Він має безліч переваг в порівнянні з одно- і двожильний елементами, серед яких:

- здатність змінювати потужність нагріву при підвищенні або зниженні температури повітря;

- надійний механічний, електричний та хімічний захист завдяки зовнішньому і внутрішньому захисним шарам і металевому плетінню.

Через особливості конструкції, тепла підлога буде захищеною від перегріву, що значно зменшить ймовірність різних поломок.

Переваги резистивних і саморегулюючих кабелів

Монтаж кабельної теплої підлоги може відбуватися з використанням як резистивних, так і саморегулюючих елементів. Кожен тип кабелів має свої переваги, але всі вони підходять для укладання будь-якого підлогового покриття. Варто враховувати, що саморегулюючі кабелі дорожчі.

Резистивні кабелі мають достатню потужність і хорошу еластичність. Вони можуть укладатися кількома паралельними нитками. Завдяки цьому їх можна використовувати для обігріву поверхонь будь-якої форми. Саморегульовані кабелі мають високу потужність і в той же час економічні. Їх можна нарізати на частини потрібної довжини, а тепловиділення змінюється по всій довжині кабелю. Вони надійні і довговічні.

Нагрівальні кабелі - головний елемент електричного теплого статі. Від правильності їх укладання та особливостей конструкції залежить ефективність обігріву поверхні. Дорожчі саморегулюючі кабелі використовувати вигідніше - вони потужніші, але в той же час економічні і надійні.