Як навчити підлітка правильно голитися

Діти дорослішають завжди несподівано, і одного разу ваш син попросить купити йому бритву. Однак одного цього приладу недостатньо. Як підготувати шкіру підлітка до гоління, які косметичні засоби необхідно використовувати до і після процедури, чим краще голитися - верстатом чи електробритвою? Відповіді в нашій статті.

В якому віці починати голитися

Почнемо з того, що перше гоління пов’язано не стільки з естетичною стороною питання, скільки з важливим етапом, коли хлопчик стає чоловіком. Згадайте, як, збриваючи перші волоски на обличчі, ваш син стає більш незалежним і досить емоційно реагує на прояви опіки з боку батьків. Часто, надивившись на однолітків, юнаки беруть в руки верстат дуже рано, позбавляючись від першого пушку, який передує дорослій рослинності. Але пушок - це не привід для гоління.

Крім того, в нашій країні батьки досі вірять, що чим раніше буде збрите волосся, тим густішим і сильнішим воно стане в майбутньому. Тому міф про раннє гоління досі є сусідами з думкою про те, що необхідно голити голову однорічній дитині.

Як тільки волосся на обличчі починає активно рости і наповнюється пігментом, тоді і слід почати його голити. В середньому це відбувається в проміжку між 14 і 16 роками, і свої корективи може внести гормональний фон підлітка. Крім того, існує рекомендація косметологів, згідно з якою все-таки слід починати гоління в 18 років.

Як підготуватися до першого гоління

Ідеально, якщо поруч з підлітком в момент першого видалення волосся на обличчі буде знаходитися тато. Він же і пояснить, що інструменти для гоління у кожної людини повинні бути особистими. А придбати найкращі станки для гоління Gillette і Schick ви зможете в інтернет-магазині bestshave.com.ua.

Варто бути особливо обережним, якщо шкіра проблемна - є ризик рознести акне по всій поверхні обличчя. В ідеалі слід позбутися недосконалостей за допомогою масок або процедур у косметолога.

У будь-якому віці важливо завести корисну звичку - розмягчити щетину. Це допоможе попередити розвиток запальних процесів на роздратованій шкірі обличчя. Голитися найкраще під час, або після прийняття душу.

Після вмивання теплою водою слід нанести скраб або пінку, які очистять зовнішню частину епідермісу від бруду, мертвих клітин і зайвого жиру. Потім наносяться засоби, що полегшують гоління.

Як підібрати станок і чи можна використовувати електробритву

Для першого гоління експерти рекомендують одноразовий станок: коштує недорого, є безпечним засобом і допомагає прийняти рішення, що використовувати в майбутньому. У той же час не варто користуватися одноразовими бритвами з одним лезом. Це той самий випадок, коли скупий не тільки платить двічі, а й травмує свою шкіру дешевим пристроєм.

Як тільки гоління увійшло в систему, станок можна замінити на бритву зі змінними насадками.

Що стосується електробритви, є сенс її використовувати в більш дорослому віці. Є й іміджевий момент: девайс часто не забезпечує ідеальну гладкість, як інші інструменти, і залишає щетину, а сам процес займає більше часу. Якщо все-таки батьки планують купити бритву, то нехай вона буде гратчастюї, а не роторною, так як менше травмує шкіру.

Яка потрібна косметика

Юнакам підійдуть продукти, створені для чутливого типу шкіри. Це дозволить знизити негативний ефект від механічного впливу леза на поверхню обличчя. Креми, гелі та піни для гоління наносяться виключно на вологу шкіру.

Підліткам зараз простіше підібрати засоби, адже не так давно була запущена ціла індустрія: стали відкриватися барбершопи, випускатися сертифіковані засоби по догляду за бородою і вусами, які сильно відрізняються від мас-маркет-продуктів з супермаркетів.

Безумовно, виробники роблять більший акцент на збереження рослинності на обличчі, однак у продажі можна знайти вугільне і соляне мило, а також олії, які будуть доглядати за шкірою і знімуть свербіж і роздратування.

Як голитися правильно

Існує думка, що станком проводять виключно у напрямку росту волосся, проте відомо, що волосся на обличчі росте в різних напрямках. Тому все залежить від особистого комфорту: якщо ефективніше голитися уздовж росту волосся, то так і слід робити.

Рухатися слід від щік в напрямку підборіддя, а вуса залишити «на десерт». Пушок слід видалити легким рухом і зайвий раз не проводити лезом по шкірі.

Якщо раптом рослинність не видаляється, є простий лайфхак: вільною рукою натягніть шкіру і проведіть по ній бритвою.

Що робити після гоління

Слід нанести спиртовмісний тонік або лосьйон. Це запобіжить розмноженню бактерій і виникнення запальних процесів. Протерти шкіру також можна хлоргексидином або нанести спрей з пантенолом.