Камфорна олія в косметології і народній медицині

Є безліч аптечних засобів, які коштують копійки, але допомагають вирішити проблеми зі здоров'ям не гірше, ніж дорогі імпортні ліки. Про один з таких засобів і піде мова.

Камфорна олія: застосування в народній медицині

Камфорна олія здавна застосовувалося в медицині. Завдяки антибактеріальним і зігріваючим властивостям її використовують для зовнішніх процедур у цій сфері медицини, а також в косметології. А тут ви дізнаєтесь як камфорна олія допомагає справитись з целюлітом і зайвою вагою.

Якщо в дитинстві ви страждали від отитів, тоді, напевно, пам’ятаєте, як мама закапувала різко пахучою, підігрітою на водяній бані маслянистою рідиною вухо, закладала вату і на ранок - диво! - болі як не бувало.

Таку дивовижну лікувальну дію виробляла камфора - масляниста витяжка з деревини лавра камфорного. Серед сучасних препаратів, які продаються в аптеках, натурального камфорного масла вже немає, але є його синтетичний аналог. Він повністю дублює склад натурального продукту і широко застосовується в народній медицині.

Камфорна олія цінна такими властивостями:

- антибактеріальними;

- загоючими;

- болезаспокійливими;

- антисептичними;

- протизапальними;

Цей засіб допоможе при:

- Хворобах суглобів і м’язів (радикуліті, невралгії, артриті, болях в суглобах і м’язах).

- Запаленні лімфатичних вузлів.

- Бронхітах і ларингоспазмі.

- Ранах на шкірі, в тому числі пролежнях у лежачих хворих.

- Судинних захворюваннях (знижений тиск, мігрені).

- Зубний біль і запалення ясен.

- Нервових розладах, безсонні і депресіях.

Спектр дії камфори досить широкий, але слід бути обережним з його застосуванням. При індивідуальній непереносимості, вагітності або складному протіканні хвороби краще відмовитися від цього засобу.

Камфорна олія в косметології

У косметології камфора - незамінний засіб в боротьбі за свіжість, білизну і чистоту шкірних покривів. Однак уточнимо, що рекомендовано використовувати не медичний синтезований склад, а саме натуральний препарат - ефірне масло камфори. Це засіб концентрований, володіє різким запахом і при неправильному застосуванні може залишити опік на шкірі. Тому, проводячи будь-які косметологічні процедури з цим засобом, будьте особливо обережні і пильні.

Ось які властивості цієї олії цінні для косметологічних процедур:

- Відбілюючий ефект. Камфора відмінно справляється з пігментацією шкіри, нормалізує обмінні процеси в верхньому епідермісі, пошкодженому ультрафіолетовими променями.

- Антибактеріальну дію на шкіру, схильну до вугрової висипки, жирну шкіру. Косметологи рекомендують додавати кілька крапель камфори в базовий тонік для обличчя, робити маски.

- Заспокійливий ефект. Камфорна олія в складі масок відмінно справляється з роздратуванням шкіри і запальними процесами, які виникають у верхньому шарі епідермісу.

- Зігріваючий ефект для проведення чистки шкіри і масажу обличчя.

- Живильні і антиоксидантні властивості дозволять впоратися з дрібними зморшками навколо очей (додавайте по 1 краплі в нічний крем під очі), мімічними зморшками (використовуйте в масках і нічних кремах), випаданням вій і брів (додайте 5 крапель на 1 ст. л. ), ламкістю, сухістю і випаданням волосся (до 1 ч. л. на 300 мл базової суміші живильної маски).