Міфи і правда про електричні зубні щітки

Кожна нормальна людина чистить зуби як мінімум один раз в день. Хтось слідує рекомендаціям лікарів-стоматологів, та робить це двічі в день або навіть після кожного прийому їжі. Але насправді, знайдеться дуже мало людей, хто робить це правильно.

Для підтримки чистоти порожнини рота необхідно здійснювати певні рухи зубною щіткою, які навіть повторити складно, а їх треба ще й запам’ятати. Та й вранці не дуже хочеться замислюватися, як же правильно чистити зуби. Якщо ви саме з таких людей, для вас знайшли чудове рішення, а саме електричні зубні щітки, котрі по найкращій вартості пропонує інтернет-магазин electroshetki.com.

Незважаючи на те, що електричні зубні щітки міцно увійшли в наше життя, тим не менше все ще існує безліч міфів про те, що вони шкідливі і краще користуватися перевіреною класикою. Давайте розбиратися.

Міф 1: звичайна зубна щітка чистить не гірше електричної

Чищення зубів здається справою нехитрою, але насправді, щоб воно приносило результати, треба враховувати кілька факторів. Звичайно, якщо ви можете контролювати силу натискання щітки на зуби і ретельно чистите кожен, продовжуте користуватися ручної щіткою. Тільки майте на увазі, що, за статистикою, багато людей приділяють чищенню зубів в середньому 46 секунд, при тому, що норма - дві хвилини. До того ж, замість того, щоб чистити зуби вимітаючими рухами, багато хто робить це з одного боку в інший.

Електричні ж зубні щітки забезпечують більш рівномірний тиск на поверхню зубів і ясен, що зменшує ризик стертості емалі, а вбудований таймер допомагає дотримати необхідні дві хвилини. Щоб домогтися бажаного wow-ефекту, виберіть модель, щетинки якої рухаються вгору-вниз зі швидкістю 31 000 рухів на хвилину, видаляючи наліт не тільки на зубах, але і між ними і уздовж лінії ясен.

Міф 2: електричні зубні щітки не підходять тим, у кого чутливі зуби

Насправді, найчастіше проблеми чутливих зубів пов’язані з неправильною технікою чищення. Здійснюючи рухи з боку в бік, можна легко травмувати ясна, при цьому велика частина зубного нальоту уздовж лінії ясен не очищається як слід. Для запобігання кровоточивості ясен і неприємних відчуттів багато сучасних щіток мають спеціальні режими для делікатного очищення і насадки з ультрам’якими щетинками, розташованими особливим чином для найбільш дбайливого догляду. При цьому насадки можна легко міняти в залежності від індивідуальних переваг. Більш того, деякі моделі щіток оснащені датчиком, який під час сильного тиску на зуби вібрацією попереджає про необхідність більш дбайливого впливу на ясна.

Міф 3: всі електричні щітки чистять однаково

Існує кілька типів електричних щіток: прості, звукові і ультразвукові. Перші чистять зуби швидкими обертальними рухами насадки. Звукові - не тільки за рахунок механічного впливу, а й завдяки додатковим звуковим коливанням, які послаблюють зчеплення нальоту з поверхнею зубів. Щітки з такою технологією можуть за тиждень повернути зубам природну білизну. Приємна новина: моделі, які працюють на частоті 260 Гц, можуть використовувати навіть ті, у кого є коронки, пломби, брекети.

Міф 4: електричні щітки небезпечні для вагітних, людей з кардіостимуляторами, брекетами

Існує лише один тип електричних щіток, якими варто користуватися акуратно, - ультразвукові  (частота коливання щетинок - більше 20 000 Гц). Вони викликають коливання, які можуть негативно позначитися на кордоні між емаллю та пломбою. Тому такі щітки категорично протипоказані людям з брекетами, коронками, вінірами і імплантами. Вони можуть значно скоротити термін служби таких ортопедичних і ортодонтичних конструкцій. Їх також не рекомендують використовувати людям з кардіостимуляторами та вагітним.

Міф 5: електричні щітки не підходять дітям

Діти вимагають особливого підходу в усьому. Знаючи це, виробники створюють насадки зі спеціальними ультрам’якими щетинками, які не травмують ніжну дитячу емаль і ясна. До речі, звук працюючої щітки може знизити боязнь бормашини і навіть викликати інтерес дитини до гігієни порожнини рота. В останньому виробники особливо досягли успіху: вони створюють щітки, які синхронізуються з навчальними інтерактивними додатками для смартфонів і планшетів. І хоча безпеку дитячих щіток підтверджена клінічно, починати їх використання рекомендують з 3-річного віку.

Міф 6: однієї електричної зубною щіткою може користуватися тільки одна людина

Звичайно ж, це не так! Один корпус підходить для різних насадок, які можна змінювати в залежності від індивідуальних переваг всіх «користувачів». Наприклад, до Philips Sonicare можна підібрати будь-яку з семи насадок, що відрізняються по жорсткості: від ультрам’якої до середніх. Май на увазі, що жорсткими щітками стоматологи користуватися не рекомендують!