Переваги технології алмазного свердління

Будівельні і ремонтні роботи не можуть обійтися без свердління різних отворів. Для побутових цілей цілком підійде звичайний перфоратор, а ось для промислових потрібно професійне і дороге спеціалізоване устаткування.

Особливою популярністю користується алмазне свердління - це інноваційна технологія, яка дозволяє проробляти отвори з високою точністю, дуже швидко і акуратно.

В якості інструмента тут застосовується алмазний бур. Він являє собою металевий стрижень, “зуби” якого виготовлені з цінного мінералу - алмазу, відомого своєю високою міцністю і стойкойкостью. Завдяки їм він буквально вгризається в оброблювану поверхню і з дивовижною легкістю долає навіть найважчі перешкоди.

Сфера застосування

Така технологія сьогодні дуже затребувана, так як традиційні методи і інструменти підходять не у всіх випадках. Алмазне буріння фундаменту і плит перекриття активно застосовується в будівельній сфері, так як дозволяє проводити всі роботи максимально акуратно і дбайливо.

Алмазне свердління отворів в бетоні і залізобетоні актуально для прокладки різних комунікацій, а саме системи вентилювання, водопостачання, кондиціонування і опалення, мереж електрики. Крім того, свердління отворів в бетоні і цеглі застосовується в разі, якщо необхідно взяти проби будівельного матеріалу в цільних конструкціях. А замовити дану послугу можна на сайте MSKDemontazh.ru.

Основні переваги

Алмазне свердління має безліч переваг в порівнянні з іншими технологічними процесами. Серед них варто відзначити наступні:

- Діапазон можливостей дуже великий, для свердління можна використовувати різні коронки, а також будь-який діаметр отвору, і свердління під будь-яким кутом. У такого свердління є унікальна можливість робити отвори в стінах глибиною до 500 мм, при діаметрі від 200 до 500 мм.

- Похибка при бурінні майже непомітна, всього 1 мм;

- Швидкість роботи дуже висока, що дозволяє зменшити час роботи, а також розкручування і перепідключення іншого обладнання. Незалежно від матеріалу середня швидкість свердління близько 5-7 см в хвилину, а облаштування самої машини для свердління забирає не більше 10 хвилин;

- Надточне свердління в матеріалах різної твердості, такі як залізобетон, цегла, камінь та інші матеріали. Вид матеріалу не впливає на вартість роботи.

- Вібраційні навантаження повністю відсутні, це дуже важливо для фундаментів і блокових перекриттів, так як від вібрації вони можуть деформуватися. У зв’язку з цим немає обмежень по матеріалу при використанні. Також перевага дуже важлива при будівництві, а також при реставрації старих будівель або будівель, що становлять особливу архітектурну цінність. Якщо цю технологію не використовувати, то прокладка сучасних комунікацій викликає великі труднощі, а в деяких будівлях неможлива взагалі.

- Глибина свердління може досягати 10 метрів

- Машина майже не має шуму і повністю відсутня пилюка. Завдяки цьому роботи можна проводити в будівлях, де вже проведена під чистове оздоблення, і в мікрорайонах, де проходять масові забудови.

- Отвори ідеально точні й рівні, такі отвори можна робити в бетоні або особливих породах твердих каменів.

- При цьому свердлінні немає пошкоджень в цілісній структурі, в результаті відсутні динамічні навантаження. А при наскрізному свердлінні, відсутні зовнішні пошкодження, а все сміття, утворений під час свердління, збирається усередині коронки і не випадає назовні.