Ризики і “підводні каміння” при оформленні кредитів онлайн

У століття розвинених технологій банки і фінансові організації пропонують все більше можливостей для залучення і утримання клієнтів. З недавнього часу для кожного стало доступно взяти кредит онлайн.

Быстро, надежно, выгодно, без справок, поручителей и другой бюрократичной волокиты оформить онлайн-займ вы сможете тут https://top-kredits.ru/vzyat-kredit-bystro-bez-spravok-i-poruchitelej/, на этом сайте представлены только лучшие проверенные МФО, с детальным описанием предоставляемых услуг.

Людина вибирає в інтернеті підходящу пропозицію, заповнює і відправляє заявку. Відповідь може прийти вже через півгодини, на практиці час відгуку від співробітника банку становить близько доби. Гроші приходять на електронний гаманець або пластикову карту позичальника.

Кредит онлайн - особливості і переваги

При схваленні позики обов’язково буде враховуватися кредитна історія клієнта. Послуга кредитування онлайн накладає на позичальника точно такі ж обов’язки, як і традиційна позика. Гроші доведеться повертати в обумовлений термін, не можна запізнюватися з щомісячними платежами, інакше підуть штрафи.

Однак у онлайн-кредиту є ряд переваг:

- висока швидкість обробки заявки. Не треба йти в банк, заповнювати купу паперів і стояти в чергах. Оформити позику просто і зручно, сидячи вдома за комп’ютером.

- мінімальні вимоги до клієнта. При подачі заявки часто потрібно вказати тільки паспортні дані. Ніяких поручителів і довідок про доходи!

- отримання грошей на карту. Забирати схвалені кошти з банку не доведеться - вони прийдуть на кредитну карту, дані якої вкаже сам позичальник. Іноді її може доставити кур’єр або поштовий сервіс.

Фінансова грамотність для бажаючих взяти кредит онлайн

Система отримання кредитів онлайн є відносно новою і знаходиться в стадії тестування. Далеко не всі банки пропонують таку послугу. Ризики великі як для фінансистів, так і для позичальників. Грамотний вибір кредитора дозволить уникнути наступних небезпек:

- шахраї, яких у всесвітній мережі велика кількість. Видаючи себе за фальшиві фінансові організації, аферисти витягають дані про рахунки і платіжні картки людей. Потім кошти довірливих громадян знімаються, і шахраї виїжджають за межі країни. Важливо знати, що нікому не можна повідомляти секретні паролі і цифри на зворотному боці картки.

- замовчування про умови. Банки йдуть на різні хитрощі, забуваючи сказати про додаткову страховку або про високу процентну ставку. Важливо ретельно вичитувати всі пункти договору, звертаючи увагу на приховування комісії.

- простота взяття кредиту штовхає на спокусу взяти велику суму, яка перевищує платіжні можливості.

Повертати ж позику доведеться в будь-якому випадку, добровільно або примусово.

На завершення зазначимо, що грамотний вибір перевіреної і іменитої фінансової організації дозволить уникнути проблем з онлайн-кредитуванням і змусить гроші працювати собі на благо.