Як правильно вибрати МФО для оформлення онлайн-кредиту

На сьогоднішній день все більше жителів нашої країни звертаються в різні фінансові установи за кредитом. Паралельно, на фінансовому ринку йде активний розвиток мікрофінансових компаній, готових надати в користування на короткі терміни невеликі суми грошових коштів.

Велика популярність подібних компаній пояснюється відповідним попитом серед населення - найчастіше українцям потрібна невелика фінансова допомога до зарплати.

Основні причини популярності МФО

Серед головних переваг мікрофінансових організацій відзначаються такі:

- можливість оперативного отримання коштів в режимі онлайн;

- простота процедури оформлення і подачі заявки;

- цілодобова робота більшості МФО;

- мінімальний пакет документів;

- мінімальні вікові обмеження;

- відсутність аналізу попередньої кредитної історії.

Більш детальніше про переваги, та різні нюанси онлайн кредитування: вимоги до клієнтів, умови надання позики проценты просрочки по кредиту, варіанти погашення заборгованості, тощо ви дізнаєтесь на сайті vpbank.com.ua.

Критерії вибору МФО

Беручи до уваги широкий вибір мікрофінансових організацій, приступаючи до вибору, слід звернути увагу на наступні моменти:

1. Умови видачі кредитних коштів - необхідно уважно ознайомиться з вимогами до кількості наданих документів, віковим обмеженням, доступною сумою кредиту і терміном погашення. Також, не буде зайвим уточнити час розгляду заявки і наявність можливих акційних і бонусних програм для нових позичальників.

2. Спосіб видачі кредиту - багато МФО, поряд з великою кількістю відділень, в яких можна отримати кредитні кошти готівкою, надають послугу кредитування в режимі онлайн, пересилаючи гроші після позитивної відповіді на зазначену позичальником банківську карту.

3. Процентна ставка - через відсутність регулювання ставки, кожна МФО може пропонувати свої умови оформлення позики. Зазвичай, розмір ставки в різних компаніях варіюється в межах 1-2%. Слід знати, що багато фірм пропонують своїм новим клієнтам можливість оформити кредит під 0,01%.

4, Сума кредиту і терміни погашення - зазвичай, сума кредитних коштів, які видаються МФО, обмежується 10000-20000 грн. Але в більшості компаній для нових позичальників ця сума буде недоступна, а максимум, на який можна розраховувати знаходиться в межах 3000-5000 грн. Видаючи короткострокові позики, максимальний період в МФО становить 30 днів.

5. Пролонгація - беручи до уваги можливість незапланованих ситуацій, необхідно заздалегідь подбати про можливість продовження терміну погашення без нарахування штрафів і додаткових відсотків, в разі неможливості внесення виплат.

6. Способи погашення - більшість МФО надає безліч варіантів внесення заборгованості - використовуючи термінали, каси банків, електронні перекази або шляхом перерахування з іншого карти, за допомогою особистого кабінету.

Беручи до уваги всі перераховані критерії, в різноманітті МФО можна легко вибрати найбільш підходящу компанію, яка стане фінансовим інструментом і помічником в скрутних життєвих ситуаціях.