Як зняти квартиру подобово без ризиків і переплат

Ви вирушаєте у відрядження або плануєте невелику подорож? Вам потрібно десь зупинитися, поки у власному будинку ремонт? Не важливо, з якої причини ви шукайте квартиру подобово, але важливо знайти комфортне житло, а головне - без ризиків.

Номер в готелі - задоволення доступне далеко не кожному, та й за рівнем комфорту, іншим індивідуальним вимогам і очікуванням не завжди цей варіант виправдовує себе. У такому випадку обирайте апартаменти в Києві для оренди подобово на сайті rentapartment.kiev.ua. Все, що потрібно - задати в пошуку необхідні цінові і інші параметри, і вибрати потрібний варіант. А в надійності пропонованого житла можете не сумніватися, кожна пропозиція на цьому сервісі ретельно перевірена!

Втім, часто квартиронаймачі намагаються знайти житло самостійно, без посередників. Але які ризики їх можуть чекати, і як уникнути неприємних ситуацій?

«А ми так не домовлялися»

Одна з найбільш поширених пасток, в які потрапляють орендарі. Часто людина поспішає, їй терміново потрібно десь зупинитися, тому вона не вникає в деталі умов оренди. А потім виявляється, що названа спочатку сума сильно відрізняється від тієї, що зажадають за фактом в силу різних причин. Наприклад, у вас з собою була тварина або в квартирі зупинилося більше мешканців, ніж припускав орендодавець.

Ще одна поширена ситуація виникає, коли клієнт не вникає в суть наданої послуги. Цим також користуються недобросовісні орендодавці-агентства. У договорі прописується, що вам надають лише інформацію про відповідні квартири, а не допомагають в наймі. Ви отримуєте адреси квартир і контакти власників, платите гроші, і тільки після цього з’ясовується, що запропоновані квартири вам не підходять, вже кимось зайняті або ще щось, що заважає оренді. Однак пред’явити претензій не можете, ви ж самі підписали договір, де прописані всі зобов’язання агентства перед вами. У підсумку нічого, крім негативних емоцій і грошових витрат, ви не отримуєте.

Як уникнути таких ризиків? Обговорюйте всі деталі, задавайте питання. Розкажіть, скільки людей планує заселитися в квартиру, на який термін, чи є у вас діти, тварини, для якої мети орендується квартира (відпочинок, проведення заходу і т.д.). Звичайно, якщо ви не укладаєте договір подобової оренди квартири, ризик, що вам висунутий якісь неузгоджені заздалегідь вимоги, істотно зростає. Тому віддайте перевагу орендодавцю, який документально підтвердить вашу угоду. Однак і сам факт укладення договору не повинен приспати вашу пильність. Читайте уважно кожен пункт, щоб розуміти суть ваших з орендодавцем відносин. Тільки після узгодження всіх умов ставте свій підпис.

«Це не те, що мені пропонували»

Найчастіше перед тим, як звернутися до орендодавця, ми переглядаємо варіанти квартир для подобової оренди в інтернеті, щоб заздалегідь бачити, яке житло нам пропонують. Вибравши вподобану квартиру, ми зв’язуємося з власником або агентством, вносимо заставу, приїжджаємо і... Це відбувається не дуже часто, проте буває, що приїхавши, ми виявляємо зовсім не ту квартиру, яку бачили на фото. Недобросовісні орендодавці виставляють фото привабливого житла, щоб залучити клієнтів і підштовхнути до укладення договору.

На жаль, якщо ви бронюєте квартиру в іншому місті, і у вас немає можливості попередньо подивитися житло наживо, повністю убезпечити себе неможливо. Тому можна лише порекомендувати заздалегідь обговорити таку ситуацію і упевнитися, що в разі необхідності вам нададуть можливість вибрати іншу квартиру.

«Є ще кілька клієнтів, які хочуть цю квартиру»

Цей сценарій давно відомий і, тим не менше, все так же успішно розігрується орендодавцями як при оренді на триваліший термін, так і з охочими зняти квартиру на добу. Клієнту розписують незліченні гідності квартири, а потім кажуть, що на таку привабливу пропозицію є ще кілька охочих. Але поки вони думають, ви можете встигнути внести передоплату, тим самим забронювавши квартиру для себе. Клієнт укладає договір, вносить передоплату і в підсумку отримує зовсім не те житло, яке йому обіцяли.

Єдиний спосіб уникнути такого ризику - це не поспішати. Якщо ви не бачили квартиру наживо і ще не встигли обговорити всі деталі, а вам вже пропонують «поспішити», краще відмовитися від такої угоди. Зрештою, хороших квартир чимало, ви без зусиль знайдете інший варіант. Краще ризикнути примарною можливістю отримати хороше житло, ніж потім шкодувати про поспішність і необдуманість своїх дій.

«Попрощайтеся зі своїми грошима»

Найсерйозніші пастки, які підстерігають орендаря, пов’язані, звичайно, з грошима. Способів шахрайства маса. Наприклад, ви оплатили квартиру і отримали ключі при особистій зустрічі з орендодавцем. Приїхали за вказаною адресою, але ключі до дверей не підійшли. А орендодавець вже не відповідає на дзвінки, і знайти його з вашими грошима в місті вже не представляється можливим. Або при виселенні з квартири вам раптом заявляють, що якась річ пропала або зламана, і тепер ви повинні відшкодувати її вартість.

Перевіряйте репутацію орендодавця. Пошукайте відгуки в інтернеті, люди часто діляться своїм досвідом і розповідають про шахраїв. Пошук інформації не займе багато часу, але в деяких випадках допоможе зберегти ваші нерви і гроші. При заселенні уважно огляньте меблі, побутові прилади, сантехніку, перевірте, чи все працює. Якщо виявите несправність або поломку, вкажіть орендодавцю на цей факт.