Секрети успішного просування відео на YouTube

Безумовно, саме YouTube є найпопулярнішим і найефективнішим майданчиком для просування відео. Фактично він об'єднує звичне телебачення і соціальну мережу. Його аудиторія - мільйони користувачів, і з кожним днем ​​вона зростає з неймовірною швидкістю!

Якщо грамотно розкрутити відео на цьому відеохостингу, ви отримаєте сотні і навіть тисячі нових клієнтів, тому що ваша цільова аудиторія вже переглядає там ролики.

Проте цей канал по-справжньому ефективно використовують одиниці підприємців. Давайте проведемо простий тест. Згадайте, чи дивилися ви відео на YouTube або вбудоване відео в інших соцмережах протягом минулого тижня? Можна припустити, що ваша відповідь «Так». А тепер признавайтесь, чи завантажували ви відео на YouTube за той же період? Більшість відповість негативно.

Якщо ж ви все-таки додали свій ролик, тоді подумайте, наскільки ефективно він привертає цільову аудиторію? Чи відображається він у ТОПі? Чи приводить він передплатників і клієнтів? Якщо ні, значить ви щось робите не так. Найкращим варіантом буде залучення професіоналів, які знають всі тонкощі функціонування цього сервісу, і зможуть по-максимуму використати його можливості. Зверніться до  SurfEarner, на сайті https://surfearner.com/videosale/ ви зможете дізнатися про всі переваги цієї компанії, головною з яких є гарантоване зростання вашої цільової аудиторії

Можна розкрутитись і самотужки, щоправда до цієї справи потрібно підійти з усією відповідальністю. Давайте перейдемо до покрокового плану про те, як розкрутити відео на цьому популярному відеомайданчику.

Почніть зі складання семантичного ядра

Якщо говорити простою мовою, семантичне ядро ​​- це запити вашої цільової аудиторії. Подумайте, які фрази вводить в пошуковий рядок ваш потенційний клієнт? Складіть список, використовуючи сервіси Wordstat від Яндекса або «Планувальник ключових слів» від Google.Adwords.

Далі запишіть короткі відеоролики - по одному на кожен ключовий запит. Це дозволить вам отримувати додатковий безкоштовний трафік. Причому не тільки з YouTube, але і з пошуковиків, зокрема Google. Тому що вони часто видають відео на першій сторінці при пошуковому запиті. Таким чином, ви опинитеся в ТОПі пошукових систем.

Перш ніж завантажити відео на YouTube, потрібно дати йому правильну назву

Перед завантаженням перейменуйте ваш відеоролик на комп’ютері так, щоб він містив ключовий запит.

Наприклад: «як розкрутити відео на youtube.mp4».

Тема відео = 80% успіху

Намагайтеся зробити чіпляючий заголовок, але пам’ятайте, що він обов’язково повинен містити ключовий запит. Можна навіть кілька разів (двох буде достатньо). Наприклад: «Бізнес в інтернеті. Як побудувати бізнес в інтернеті за 2 місяці».

Високоякісний опис

Зробіть докладний опис вашого відео. Почніть з ключових слів. Плюс використовуйте їх кілька разів в тексті. В ідеалі - це повна транскрибація ваших реплік - коли те, що ви говорите, дублюється текстом.

Виберіть категорію

Бажано поміщати відео в одну категорію. Наприклад, «Освіта». Так ваші ролики будуть відображатися в списку «Схожі відео» в цій же категорії.

Пропишіть теги

Теги - це ключові слова і запити. Використання тегів є ефективним інструментом для розкрутки відео в YouTube. Пишіть їх під кожне відео окремо. Це ті запити, за якими буде показаний ваш відеоролик при пошуку.

Додайте привабливу картинку на відео

Добре працюють зображення з ключовим запитом. Напевно ви бачили такі на відео топових каналів. Особливо добре вони проявляють себе при появі в рубриці «Схожі відео».

Розішліть додане відео по базі передплатників

Дуже важливо відразу після додавання ролика отримати перегляди, лайки і коментарі. Інакше ваше відео буде дуже складно вивести в ТОП YouTube.

Згідно з даними різних джерел, цей час обмежений до 2 годин або до 48 годин. Тому краще діяти швидко. Підготуйте заздалегідь лист для передплатників і відразу ж після завантаження розішліть його по вашій базі.

Отримайте зворотні посилання на ваш ролик

Поділіться відео в соцмережах, вбудуйте його на ваш сайт. Додайте посилання на ролик на інших сайтах, форумах, блогах і т. д. У цьому плані розкручування відео на YouTube ідентична SEO-просуванню сайтів.

Заклик до дії

Обов’язково визначте мету вашого відео. Що повинен зробити глядач після перегляду? Обов’язково проговоріть це в кінці. Наприклад: «Натисніть на кнопку ...», «Перейдіть по посиланню ...», «Зателефонуйте ...» та ін.

Попросіть глядачів поставити «Лайк», поділитися з друзями і прокоментувати побачене. Заводьте з людьми дискусії в коментарях. Плюс закликайте їх підписатися на канал. Це можна зробити в самому відео, а також використовуючи виноски YouTube.