Хороший чохол - гарантія довгого життя смартфона

Сучасні телефони стали розумнішими. А разом з тим куди більш крихкими, ніж моделі "нульових". Врятувати їх від ударів допоможуть чохли, захисні скла і плівки.

Наскільки добре буде захищений гаджет, визначається типом чохла і матеріалом, з якого він виготовлений. Вони бувають у вигляді футлярів, книжок і блокнотів, кобури, бампера, накладки. А вигідно придбати якісні стильні чохли для телефонів ви зможете в інтернет-магазині gsm-komplekt.ua.

У футлярів, як правило, немає отворів під роз’єми телефону. Щоб скористатися пристроєм, його потрібно дістати з чохла. Зазвичай для цього є спеціальний язичок, потягнувши за який можна без проблем витягти смартфон. Плюс такого чохла - він захищає телефон з усіх боків. Мінус - це актуально тільки при перенесенні.

Те ж саме можна сказати про кобуру. Її фішка - фіксується на ремені. Серед молоді не найпопулярніший варіант. Хоча у такого чохла є свої сильні сторони: телефон завжди під рукою. Підходить кобура для багатьох моделей - її роблять більше телефону, щоб його можна було легко дістати.

Головна деталь “блокнотів” і “книжок” - відкидна кришка. У першому випадку вона відкривається вниз, рідше - вгору, у другому - в бік. У таких моделях бувають кишеньки для зберігання банківських карток, візиток і дисконтів, але вони можуть дряпати екран. Переваги: ​​щоб відповісти на дзвінок, досить прибрати кришку, а часом і цього робити не потрібно - якщо є прорізи для динаміків, розмовляти можна з закритим чохлом, телефон тим часом буде повністю захищений.

Бампер прикриває лише бічні торці телефону. Такий чохол дозволяє не ховати незвичайний колір гаджета або красивий малюнок і при цьому забезпечує певний захист: адже фарба зазвичай злазить саме з боків, там же з’являються відколи. І все ж це не найнадійніший варіант.

Накладки закривають всю задню частину пристрою і бічні торці. Відмінний захист - з ними корпус без шкоди витримує падіння на асфальт. Зручно користуватися телефоном - ніяких зайвих рухів. Проблема лише в тому, що екран залишається незахищеним. Такі чохли потрібно доповнювати захисною плівкою або загартованим склом.

Спеціальні чохли є і для любителів займатися спортом. Їх особливість - в наявності ремінця (армбенда), завдяки якому смартфон можна прикріпити до руки і не думати про те, куди прилаштувати його на час тренування.

Який матеріал вибрати

Перші чохли для телефонів робили зі шкіри. Цей матеріал не вийшов з моди і сьогодні. Правда, тепер йому віддають перевагу ті, хто хоче підкреслити свій статус. Плюс в тому, що вони довго зберігають презентабельний вигляд.

Силікон - матеріал неоднозначний. З одного боку, легкий, приємний на дотик, непогано амортизує удар. З іншого - якщо силікон невисокої якості, такий чохол швидко розтягнеться, може порватися. Також під ним може накопичуватися конденсат, який негативно впливає на роботу смартфона. Зате силіконові чохли привабливі за ціною.

Тканина врятує лише від подряпин, причому маленьких. В іншому такий чохол - швидше, декоративний елемент. Вартість дуже “контрастна” - від буквально копійчаних до таких що може потягнути тисячу і більше (є фірмові чохли ручної роботи).

Пластик - міцний і при цьому досить еластичний матеріал. З нього роблять чохли найрізноманітніших форм і розмірів. Мінус в тому, що незважаючи на свою довговічність, пластик досить швидко втрачає зовнішній вигляд.

Металеві чохли, звичайно, міцні. Але підібрати до свого телефону такий аксесуар складно - вибір невеликий. Та й ціни кусаються, наприклад, металевий бампер коштує не менше тисячі грн.

Один з найбільш надійних варіантів - гібридні чохли (для екстремальної захисту). Їх роблять з двох шарів. Зовні - жорсткий поліуретан, всередині - м’який силікон, який в разі удару не дасть твердій складовій пошкодити корпус. Бічні стінки прогумовані - телефон не вислизне з рук. Правда, зовнішній вигляд вельми специфічний. Краще такий чохол купувати для польових умов.