У прагненні хорошого відпочинку: де купляти тур

Не кожен з нас, збираючись на відпочинок, хоче самостійно купувати квитки, бронювати готель, складати програму відпочинку. Набагато простіше прийти в агентство, де за вас вже вирішили всі ці питання, і вибрати місце, час відпочинку. Відкриваючи інтернет в пошуках турагентства, розумієш, що їх тьма-тьмуща: від маленьких до великих. Як не помилитися з вибором, не переплатити, не напоротися на шахраїв, повернутися вчасно додому?

Відмінні риси

По-перше, визначимо що означають поняття турфірма-турагент і туристичний оператор. Туроператор комплектує тури і формує пакет туристичних послуг від «А» до «Я»: піклується про переліт, організовує чартери і трансфери, замовляє номери в готелях, домовляється про екскурсії і т.д. Потім розраховує вартість турів і передає їх турагентствам для реалізації туристам. Деякі туроператори спеціалізуються тільки на певних напрямках, інші надають широкий асортимент напрямків турів. Важливо розуміти, що саме туроператор по закону відповідає за туриста під час відпочинку. 

Турагентство - це посередник між туроператором і туристом, воно має право тільки на реалізацію туристичного продукту. Часто агентства працюють по франчайзингу, заробляючи комісійні від продажу турів. Купуючи тур, швидше за все, ви звернетеся в агентство, де вам все розкажуть і оформлять путівку. І якщо вас цікавлять хороші тури в Єгипет, звертайтесь до надійного турагентства AnyWay, задоволення від відпочинку гарантовано!

Правила вибору

Слід розуміти, що як у туроператорів, так і у турагентів ціни на туристичний продукт відрізняються. Після того, як ви визначилися з вибором місця відпочинку, порівняйте ціни. На туристичному ринку існують пошукові системи турів, в яких зібрані всі пропозиції туроператорів. За допомогою фільтрів турист може вибрати відповідний пляжний і екскурсійний тур і побачити його вартість. На неї і слід орієнтуватися в процесі покупки.

Купуючи тур, підготуйте питання: особливості країни, готелю. Що робити в разі такому, такому і такому - покроково. Агентство несе відповідальність за інформацію, яку надало туристу.

До речі, самостійний вибір туру туристом - звична схема. Потрібно поставити в системі назву країни, курорту, рівень готелю, бажану інфраструктуру, і вона запропонує варіанти відпочинку. Вибираєте свій відпочинок, звіряєтеся з відгуками - і прямуєте в агентство, де вам оформлять покупку і пообіцяють підтримку в ході туру. Хороший агент завжди на зв’язку, проконсультує і підтримає в разі проблем.

При виборі турагентства звертайте увагу на те, скільки років вони працюють на ринку. Як правило, досвідчені агентства дорожать своєю репутацією і не підводять.

Цікавтеся назвою не тільки вивіски турфірми, але і суб’єкта підприємницької діяльності. Наявність офісу, сайту, оплата туру через розрахунковий рахунок, підписання договору, наявність зв’язку з туристом 24/7 - все це є підтвердженням надійності агента.

Визначаючи надійність турагента і туроператора, читайте відгуки на незалежних майданчиках. А ще є друзі, знайомі, знайомі знайомих, які мають своїм досвід відносин з турфірмами.

Важливий фактор при виборі турагентства - компетентність менеджера. Знаючі фахівці в цій сфері на вагу золота! Досвідчені агенти часто виїжджають на курорти всередині країни і за кордон. Вони вивчають готелі, стежать за новинками, легко розбираються в темі і допомагають вибрати тур саме під клієнта. Відповіді: «Я не знаю», «Я там не був», «Я не впевнений» - не повинні вас влаштовувати. Компетентність менеджера можна відчути навіть на початку бесіди.

Форс мажор

Життя - непередбачувана штука. Здається, ми все правильно зробили і вибрали надійного оператора та відгуки про турагенції хороші, але раптом перенесли час вильоту або взагалі його відміняють, переселяють з готелю в готель, не забирають вчасно з готелю. Пам’ятайте, компенсацію за зіпсований відпочинок вам можуть відшкодувати, але потрібно зібрати доказову базу. Сфотографувати кричущі недоліки, якщо потрібно, запастися свідками, зібрати всі докази додаткових витрат. Це стосується всіх етапів подорожі.

Затримка вильоту додому - це не привід для паніки. Вам повинні надати безкоштовне проживання в готелі вибраної категорії. Повірте, ще жоден турист не залишився назавжди в готелі або на курорті.