Що таке кінезіо тейпи, і як їх застосовувати

Знизити біль, напругу, прискорити відновлення, підтримати м'язи, сухожилля допоможуть спеціальні еластичні стрічки, накладені на уражену область, званіщо називаються кінезіо тейпи.

Цей метод, винайдений Кензо Касі, вперше почав використовуватися в середині 70-х років. Особливим попитом тейпи стали користуватися після олімпіади в Сеулі, де викликали справжній фурор. Їх високу ефективність підтвердили спортсмени, що носять їх під час змагань і тренувань. Сьогодні він вже застосовується не тільки в спортивній медицині, а й для лікувальних цілей в звичайному житті. Навіщо потрібен кінеза тейп - в цьому питанні і варто розібратися.

Що це таке кінезіо тейп

Спочатку Kinesio tape асоціювали лише з виробами однойменного бренду, однак сьогодні тейпування таке популярне, що так називають всі еластичні тейпи. Їх особливість в тому, що клейка основа вироби з 100% бавовни активується при зміні температури тіла.

Унікальність кінезіо тейпа в забезпеченні 24-годинного цілющого ефекту протягом декількох днів. Правильно прикріплений пластир позитивно впливає на шкіру, зв’язки, м’язи, фаціальні утворення. Це дозволяє поліпшити кровообіг, полегшити процес лімфодренажу, прискорити відновлення пошкодженої ділянки тіла. А придбати якісний kinesiotape, а також дізнатися як його правильно застосовувати ви зможете на сайті kinesiotape.com.ua

Як користуватися кінезіо тейпом і його відмінні риси

Перше питання - як клеїти тейп? При пошкодженні м’яза або суглоба стрічка може накладатися 2-ма способами - в розтягнутому і нерозтягнутому вигляді. Пластир, як би піднімаючи шкіру над зв’язками, м’язами сприяє поліпшенню кровообігу, моделюється м’язово-фасціальний сегмент. Це сприяє:

• Забезпеченню підтримки, захисту суглобів;

• Ліквідації болю;

• Зняттю запалення і набряклості;

• Нормалізації крово-, лімфообігу;

• Покращення м’язових функцій - стимулює або навпаки розслабляє.

Тейп довів ефективність при лікуванні забиття м’яких тканин, гематом, розтягуваннях, травм м’язів і суглобів.

Лікарі також активно використовують тейпи після операцій і в дитячій практиці, коли потрібно виправлення сколіозу або плоскостопості.

Переваги тейпів:

- не обмежує рухову активність;

- не викликає дискомфорту;

- забезпечує «дихання» шкіри;

- гіпоалергенність;

- володіє водовідштовхувальними властивостями;

- надає дію цілодобово протягом 5-6 днів.

Різновиди кінезіо тейпів

На сьогоднішній день пропонуються пластирі, які розрізняють за призначенням і областю застосування:

• Готові смужки - зручні для новачків, оскільки їх не потрібно відміряти і нарізати;

• Рулони - різної ширини, довжини. Це найбільш економний варіант, часто використовуваний для домашнього накладення;

• Смужки - мають різну форму: Y-, I-, X-подібні. Найбільш відповідний варіант для спортсменів.