Приховані можливості iPhone, які дозволять ефективніше використовувати смартфон

Якщо ви власник айфона, то ви, швидше за все, і не підозрюєте на що здатний ваш смартфон. Справа в тому, що опитування користувачів показало, що вони не знають більшості можливостей свого смартфона і бувають приємно здивовані, коли знаходять їх випадково.

У даній статті ми розповімо вам про кілька функцій iPhone, про які ви могли навіть не підозрювати, чим, сподіваємося, полегшимо ваше життя. Іноді навіть досвідчені користувачі не знають про них, а відбувається це тому, що про них не говорять на презентаціях. А по посиланню купить айфон киев ви зможете по найкращій вартості замовити бажану модель iPad, чи інші популярні гаджеты Apple.

Швидке перезавантаження
 
Якщо у вас завис ваш iPhone, що буває дуже рідко, і ви не можете нічого з цим зробити, вам може допомогти тільки виключення або перезавантаження. Для того щоб зробити екстрене перезавантаження вашого смартфона просто натисніть одночасно клавішу «Додому» і «Включення» і тримайте приблизно 10 секунд не відпускаючи. Після того як екран смартфона згасне і почнеться перезавантаження ви можете відпустити обидві клавіші.

Як зробити фото не використовуючи екран?
 
Зробити це досить просто. Для початку вам потрібно викликати голосового помічника Siri. Викликати Сірі ви можете затисненням кнопки «Додому». Як тільки ви викликали її просто попросыть включити камеру. Тепер вам залишилося вибрати потрібний ракурс, а сам знімок ви можете зробити, натиснувши на кнопку регулювання гучності вашого iPhone. До речі, знімок можна зробити не тільки кнопками регулювання гучності смартфона, але і цими ж кнопками ваших навушників, якщо вона підключені до смартфону.

Налаштування потрійного натискання кнопки «Додому»
 
Мало хто знає, але кнопка додому настроюється і може заповнювати як мінімум ще одну додаткову функцію. Налаштовується в цій кнопці її потрійне швидке натискання, на налаштувати на цю команду можна чимало функцій, наприклад: лупу, інверсію кольору, Switch Control і ще кілька інших функцій.

Для того щоб провести настройку кнопки «Home» вам потрібно:

- увійти в меню «Налаштування»,

- перейти в пункт «Універсальний доступ».

- перейти у вкладку «Поєднання клавіш» в якій ви зможете зробити всі потрібні вам настройки.

Як скасувати останню дію при наборі тексту?
 
Це дуже корисна функція, так як досить часто користувач випадково кудись натискає і не знає, що йому тепер робити і що він зробив. Для того щоб скасувати свою останнє дію, вам потрібно струснути ваш смартфон, після чого iOS запропонує вам відзначити дію в незалежності від того, що ви зробили, будь то вставка, видалення або простий набір тексту.

Як підвищити швидкість роботи Touch ID
 
Це скоріше не функція, а лайфхак, але про нього варто знати всім користувачам айфона. Для того щоб ваш Touch ID спрацьовував швидше вам потрібно просто створити не один відбиток, а кілька. При цьому всі відбитки повинні бути одного і того ж пальця. Після того як ви це зробили практично зникає шанс того, що з першого разу iPhone не пізнав ваш палець.

Хто мені дзвонить?
 
Якщо ви часто користуєтеся навушниками, то точно стикалися з проблемою того, що ви не знаєте хто вам дзвонить і для того, щоб дізнатися потрібно діставати телефон з кишені, а для відповіді на виклик потрібно всього лише натиснути клавішу на навушниках. iPhone має можливість оголошувати виклик. Включивши її в налаштуваннях смартфона вам більше не доведеться діставати його з кишені щоб дізнатися хто дзвонить.

Вкладки, які були щойно закриті
 
Для того щоб побачити і відкрити вкладки які ви тільки що закрили вам не потрібно переходити в історію. Для цього достатньо натиснути і затримати кнопку «+», але варто пам’ятати, що це працює тільки в Safari.

Як швидко відповісти на повідомлення?
 
Якщо вам прийшло повідомлення, але ви перебуваєте в грі або просто не хочете залишати відкритим додаток, але вам потрібно відповісти, то дана функція вам допоможе в цьому. Просто відтягніть вниз сповіщення про повідомлення на напишіть відповідь, після чого натисніть відправити. Таким чином вам не доведеться залишати відкрите додатку, але ви без проблем зможете відповісти на повідомлення.

Рівень
 
На перший погляд в встановлених додатках айфона може бути відсутня програма з назвою «Рівень», але ми вас запевняємо що в айфоні є такий додаток. Справа в тому, що він знаходиться всередині програми компас. Для того щоб відкрити рівень потрібно увійти в додаток «Компас» і свапнути вліво.

Як зрозуміти хто власник iPhone
 
Якщо ви знайшли айфон і хочете дізнатися хто його власник, то не обов’язково дзвонити комусь із контактів. Для того щоб дізнатися чий це смартфон ви можете просто запитати у Сірі чий це смартфон, і вона покаже вам контакт власника. Для того щоб налаштувати на своєму айфоне таку функцію досить перейти в настройки Сірі і призначити контакт в якому зберігається інформація про вас.

Серійна зйомка
 
Для того щоб зробити серійну зйомку без особливих налаштувань вам потрібно просто затиснути кнопку «Фото» і замість одного знімка ви відразу отримаєте декілька. Причому, як тільки почнеться серійна зйомка на екрані з’явиться лічильник, який буде вказувати на кількість вже зроблених фото.