Конструктивні особливості і переваги секційних воріт

Універсальні у використанні секційні ворота стануть відмінним варіантом для гаражів і інших споруд. Виконуються вони з різних матеріалів, оснащуються механічним підйомом або електричним приводом, відрізняються простотою в облаштуванні. Всі монтажні роботи з виготовлення та встановлення таких воріт можна здійснити самостійно, заощадивши на послугах фахівців.

Конструкція воріт

Популярність цього типу воріт для приватних будинків пояснюється простотою конструкції і легкістю монтажу. Потужне металеве полотно, яке складається з декількох секцій, з’єднаних один з одним за допомогою спеціальних петель, рухається по закріпленим в отворі і на стелі напрямних. Ворота можуть як підніматися по роликам вручну, так і оснащуватися невеликим електроприводом, керованим з кнопкового блоку або брелоком з дистанційним зв’язком.

Наявність секційного полотна дозволяє плавно піднімати його по напрямних, що економить вільний простір в гаражі. При цьому така конструкція має відмінні показники зломостійкості, забезпечуючи необхідну безпеку транспортного засобу. Полотно в гараж може виготовлятися з міцної сталі або інших металевих матеріалів, є можливість використання надміцних врізних замків, що виключає злом дверей і крадіжку автомобіля. Якщо ці аргументи є для вас переконливими, на сайті https://amico.com.ua/ компанії АМИКО СИСТЕМ ви зможете замовити надійні функціональні секційні ворота, а також автоматику для воріт.

Переваги секційних воріт

Однією з переваг таких конструкцій є їх універсальність, практичність і можливість повної автоматизації. Область їх застосування - це не тільки заміські будинки, а й в’їзди і виїзди з приватної території, комерційні та виробничі комплекси, різні об’єкти.

До переваг використання секційних воріт відносять наступне:

- забезпечення максимальної безпеки транспортного засобу;

- якісна герметизація отвору і відмінні теплоізоляційні характеристики;

- висока стійкість дверей до злому;

- безпека експлуатації і мінімальний ризик травматизму;

- економія простору в районі гаражного отвору;

- можливість повної автоматизації;

- додаткове оснащення, яке дозволяє безпечно і комфортно управляти дверима;

- сучасний акуратний дизайн.

До недоліків можна віднести хіба що високу вартість полотна, роликів, напрямних і використовуваної автоматики. Домовласник може, за умови вибору вже готової якісної конструкції, провести всі монтажні роботи самостійно, що дозволить дещо скоротити його витрати на облаштування гаража. При цьому будуть повністю вирішені будь-які проблеми з безпечним зберіганням транспортного засобу.

Можливості автоматизації

Спочатку гаражні секційні ворота виготовлялися виключно механічними, тому піднімати і опускати їх потрібно вручну. Сьогодні ж найбільшою популярністю користуються автоматизовані конструкції, які отримали потужний електропривід і найпростіший блок управління.

Автоматизувати підйом воріт можна за допомогою таких дій:

- привід закріплюється на стелі і з’єднаний з підйомним механізмом ланцюгами і тросами;

- осьової привід розташований збоку від центральної верхньої осі, що дозволяє піднімати потужні і важкі полотна.

У першому випадку витрати на таку автоматизацію будуть не дуже високі, проте цей варіант підійде лише для полотен, габарити яких не перевищують 2,5-3 метра. У гаражах з великим отвором встановлюють потужні осьові приводи, що забезпечують плавність підйому і опускання дверей. При цьому є можливість використання важких металевих додатково утеплених секцій, вага яких перевищує 200 кг і більше.

Використовуваний блок управління може отримувати сигнали як від стаціонарного пульта, розташованого на стіні всередині гаража, так і від дистанційного брелока з радіопередавачем і приймачем. У рідкісних випадках використовують просунуті системи з вбудованим мікропроцесором, який приймає сигнал по вайфай від спеціального додатку, що дозволяє управляти відкриттям і закриттям стулок з комп’ютера або смартфона.

Найбільшого поширення набули автоматизовані модулі з брелоком, які одночасно функціональні, прості у використанні і мають доступну вартість.