Поради експертів щодо придбання нерухомості в Іспанії

Іспанія - це особлива атмосфера. Тут люди приділяють особливу увагу відпочинку, люблять і вміють розважатися. Прекрасний клімат, чудова природа, безліч цікавих памяток, лояльне законодавство, невисока вартість житла в порівнянні з аналогічними об'єктами в Італії або Франції приваблюють бажаючих придбати саме в цій країні нерухомість.

Власні апартаменти, будинки, вілли, міні-готелі - тут можна знайти об’єкти, які принесуть відмінний дохід. Ринок Іспанії тільки починає відходити від кризи. Ціни тут вже ростуть, але все ще знаходяться на низькому рівні. Зараз саме час купувати тут нерухомість.

Деякі покупці, дізнавшись про ціни на нерухомість в Іспанії, навіть починають розглядати елітні об’єкти, хоча, були в повній впевненості, що навряд чи можуть собі дозволити таке житло. Зараз, дійсно, дуже правильний момент для входу на ринок з інвестиційними цілями.

З літа 2018 роки нерухомість на узбережжі в Іспанії подорожчала на 5,7%. Лідером по зростанню цін є узбережжі Коста-дель-Соль, далі йдуть Балеарські острови і на третьому місці узбережжя Санта-Крус-де-Тенеріфе.

Кращий варіант для інвестицій - це нерухомість в регіоні Коста-дель-Соль. У найкрасивіших місцях вже все забудовано, нових об’єктів з’являється вкрай мало. Попит на них досить великий. На ринку склався дефіцит пропозицій, втім якщо вас цікавить нерухомість в Марбельї і інших популярних регіонах, на сайті mibgroup.es ви знайдете багато чудових пропозицій.

Порядок оформлення угод з нерухомим майном

Серед різних благ, якими володіє Іспанія, нерухомість є одним з найцікавіших для іноземців об’єктом інвестування. При цьому потрібно враховувати такі нюанси:

- Перед придбанням житла в Іспанії покупці мають можливість орендувати його на кілька тижнів.

- Купити житло в Іспанії можна і віддалено, не виїжджаючи за межі своєї батьківщини, але число таких операцій невелика, так як по фотографії складно зробити адекватну оцінку даного об’єкту нерухомості.

- Після вибору будинку агентство резервує його для свого клієнта, і на його ім’я в банку відкривається рахунок, який потім використовується для здійснення всіх пов’язаних з придбанням житла платежів.

- Будь-яка нерухомість повинна пройти процедуру реєстрацію в Реєстрі власності. Здійснення угоди з купівлі-продажу нерухомості в Іспанії завжди проводиться нотаріусом, тому вона є абсолютно безпечною.

Особливості придбання різних видів нерухомості в Іспанії

В якості об’єктів купівлі-продажу в Іспанії виступають як земельні ділянки, так і будинки. Іншими словами, будь-яка людина (в тому числі іноземець) може володіти земельною ділянкою на правах приватної власності.

Але тут є нюанси. Одна з основних проблем полягає в необхідності використовувати земельну ділянку відповідно до того призначенням, яке було встановлено державою. Тому перш ніж укладати угоду потрібно уважно ознайомитися з документами про можливі способи використання земельної ділянки, яка цікавить покупця. Забудова земель, призначених виключно для потреб сільського господарства або представляють собою історичну цінність, заборонена. Крім того, не можна зводити будівлі на відстані менше ста метрів від лінії берега - в конституції Іспанії міститься положення, згідно з яким вся прибережна зона, включаючи пляжі, є державною власністю.

Майже вся інша земля в Іспанії належить приватним власникам. Для будівництва майже будь-якого будинку необхідно отримати ліцензію з обмеженнями, передбаченими для даної місцевості. Зазвичай висота будинку не може становити більше трьох поверхів.