Плівкова інфрачервона тепла підлога: особливості і переваги використання

Популярність теплої підлоги стає дедалі більшою, а виробники розробляють все нові види і типи таких систем обігріву. Новинка будівельного ринку - плівкова тепла підлога. Виробники описують цю систему найяскравішими фарбами, але з'являються найдивовижніші чутки про шкоду або користь таких конструкцій, часом, абсолютно протилежні.

І все ж у плівкових систем теплої підлоги є чимало переваг, тому познайомитися з цим матеріалом варто якомога ближче. При правильному монтажі і застосуванні він зробить будинок комфортним при мінімальних витратах часу і сил на ремонт. А в інтернет-магазині https://infrance.kiev.ua/g3789939-teplyj-pol-pod можна по доступній вартості замовити якісну плівкову теплу підлогі під ламінат, ковролін, лінолеум.

Як влаштована плівкова система обігріву?

Тепла підлога у вигляді плівки влаштована досить складно, в домашніх умовах таку систему не виготовиш. Нагрівальним елементом служить унікальна наноструктура, виконана з вуглецевих матеріалів, в яких атоми вуглецю утворюють гексагональну решітку. Цей матеріал має здатність генерувати невидиме людському оку інфрачервоне випромінювання.

Нагрівальний елемент поміщають між двох шарів щільного полімерного матеріалу. Ці смуги, ширина яких становить приблизно 15 мм, з’єднані спеціальними струмопровідними мідними шинами, захищеними срібним покриттям.

Полімерний шар захищає нагрівальний елемент від вологи, механічного впливу, загоряння і інших негативних чинників, але при цьому чудово пропускає інфрачервоні промені.

Переваги плівкової підлоги

Серед позитивних моментів, якими можуть насолоджуватися щасливі власники систем плівкової підлоги, найчастіше відзначають такі:

- Виключно простий і зручний монтаж, при якому відсутня потреба в бетонному стягуванні.

- Незначний час, необхідний для проведення монтажних робіт - всього кілька годин.

- Можливість поєднувати систему практично з будь-яким покриттям підлоги: керамічною плиткою, ламінатом, ковроліном, паркетом і т.п.

- Мала товщина плівки (менше половини міліметра), яка ніяк не змінить розрахункову товщину обробки підлоги.

- Низька інерція нагріву, при якій елемент швидко розігрівається і так само швидко припиняє обігрів.

- Здатність переносити підвищені навантаження на фінішне покриття (наприклад, в спортзалах, громадських будівлях, офісах і т.п.).

- Рівномірний прогрів приміщення, відсутність перепаду температури повітря у напрямку від підлоги до стелі.

- Відносно невисока вартість монтажних робіт.

- Можливість скоротити витрату електроенергії на обігрів приміщення приблизно на 25-30% (в порівнянні з аналогічними системами теплої підлоги).

- Можливість впровадити обігрів приміщення в систему “розумний будинок”.

- Низька інтенсивність електромагнітного поля, яке генерується при роботі інфрачервоних нагрівальних систем.

- Відсутність негативного впливу на здоров’я людей.

- Здатність видаляти з приміщення неприємні запахи.

- Повітря в приміщенні не пересушується, зберігаючи оптимальний рівень вологості, при цьому відбувається його іонізація.

- Вважається, що плівкові системи можуть надавати протиалергічну дію.

- Плівкову підлогу легко не тільки встановити, але і демонтувати. При бажанні власники можуть видалити підлогове покриття, зняти пінку теплої підлоги і знову встановити її на новому місці.

Застереження щодо монтажу і експлуатації

Виробники не дуже часто згадують про недоліки свого продукту, крім того, позитивні характеристики систем плівкової підлоги іноді виявляються дещо завищеними. Щоб уникнути неприємних сюрпризів під час монтажу плівки, слід врахувати наступні моменти:

- Монтаж плівкової підлоги може зайняти більше часу, ніж заявляє виробник, навіть якщо виконувати його буде досвідчений професіонал в суворій відповідності з рекомендованою технологією.

- Розрізання плівки і розкладка її в приміщенні великих проблем зазвичай не викликає, труднощі пов’язані з грамотним підключенням срібних контактів. Неправильно виконаний затиск призводить до слабкого з’єднанню елементів підлоги, а для переробки знадобиться взяти новий контакт.

- Хоча для укладання такої підлоги не потрібна бетонна стяжка, все-таки поверхню основи повинна бути практично ідеально рівною, помітна кривизна підстави може викликати розриви плівки вже після укладання підлогового покриття.

- Товщина плівкової підлоги менше одного міліметра, але для її укладання може знадобитися “пиріг” товщиною 20-35 мм (підстава з фанери або ДСП, підкладка, шар поліетиленової плівки, покриття для підлоги та інше).

- Система демонструє високу надійність лише при абсолютно точному дотриманні всіх інструкцій по монтажу і професійному виконанні робіт, а будь-яка самодіяльність або низький рівень якості може привести до швидких поломок.