Типові помилки замовника при розробці сайту

Сайт - це відмінний інструмент для вирішення завдань, пов'язаних з відомістю бренду і підвищенням продажів. Здавалося б - замовляй сайт, і проблема вирішена: потенційні клієнти знаходять сайт компанії через пошукову систему, знайомляться з послугами і товарами і купують їх.

Але найчастіше все буває інакше. Сайт запущений, а клієнтів не додається. У той же час у конкурентів справи йдуть якнайкраще. Замовник звинувачує у всьому розробників сайту, звертається до нових розробників, сайт переробляється, але історія повторюється.

У чому ж помилка? Звичайно, від грамотного креативного розробника залежить левова частка успіху любого веб-ресурсу. І в цьому контексті хочеться порекомендувати компанію ABC Design, про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://abc-design.kz/. Варто зазначити, що за 7 років тут створено понад 590 успішних інтернет-проектів любої тематики і складності

Найчастіше, саме помилки клієнтів мають негативний вплив на процес створення і результат після запуску сайту. У цьому матеріалі розглянемо найбільш популярні помилки та упущення клієнтів при запуску сайту.

Іt-адміністратор компанії може зайнятися розробкою сайту

Яким би гарним фахівцем він не був, жоден фахівець не зможе замінити всю команду розробників. Запуск якісного сайту під силу тільки команді фахівців, серед яких: менеджер проекту, фахівець з програмування, фахівець з дизайну, фахівець верстки, фахівець з маркетингу, тестувальник, і SEO-спеціаліст. Ви ще хочете довірити розробку системному адміністратору? Швидше за все, цьому фахівцю таке завдання не під силу.

Розміщення всієї інформації на одній сторінці

Одна з найбільш частих помилок замовників, які хочуть запустити сайт - бажання розмістити всю інформацію на головній сторінці.

На даний момент, зручними для користувачів є «довгі» цільові сторінки, які не забиті величезною кількістю інформації, а несуть тезисно тільки найголовніше. Якщо намагатися розмістити всю інформацію на одній сторінці, то є ймовірність, що вийде плутанина і каша, а відвідувач не захоче в ній розбиратися.

Небажання відповідати на запитання анкети

Сайт не можна назвати дизайнерською роботою і набором графічних елементів. Створення сайту - складний процес, який включає в себе проектування, дизайн, верстку, програмування, тестування, наповнення контентом і просування. До того ж для розробки якісного та професійного сайту недостатньо просто повідомити назву своєї компанії та дати візитку розробнику.

Тому, обов’язковим є відповісти на всі питання розробників, заповнити бріфи і анкети, а також підтримувати зв’язок протягом всього процесу розробки. В першу чергу, сайт повинен бути зручним для користувачів, з цікавим контентом, а кращий дизайн той, який не відволікає увагу від вмісту ресурсу.

Створення сайту за короткий термін і майже безкоштовно

Безсумнівно, створення безкоштовного або дешевого сайту за мінімальну кількість часу - це можливо, але яким вийде сайт? Як вже було сказано, створення сайту - праця команди фахівців, які пройшли через вогонь, воду і мідні труби, і знають всі нюанси розробки. Варто задуматися, які фахівці будуть займатися розробкою сайту безкоштовно або за гроші, і навряд чи хороші фахівці можуть так низько оцінити свою працю. Скупий платить двічі!

Контент - це не важливо

В основі професійного і якісно виконаного сайту лежить не тільки дизайн, але і контент. Якщо ви задумалися про те, щоб запустити сайт - то відразу починайте збирати придатний контент, який зацікавить і приверне увагу користувачів, а відповідно допоможе підвищити конверсію. І пам’ятайте, контент може бути різним. Використовуйте відео, зображення і анімацію, які зроблять вміст сайту більш цікавим і доступним для сприйняття.

Про витрати на підтримку сайту

Витрати на технічне обслуговування, супровід і підтримку можуть виявитися значно більшими, ніж бюджет на розробку. Якщо ви хочете, щоб ресурс періодично наповнювався свіжим контентом, оптимізувався і просувався в пошукових системах, то відповідно, слід заздалегідь уточнити вартість такої підтримки.