Професія косметолог: як обрати свою спеціалізацію, і що для цього потрібно

Косметолог - це дуже престижна професія, яка при постійному вдосконаленні і бажанні розвиватися може бути ще і дуже перспективною.

В ідеалі для косметолога необхідна медична освіта, хоча, по суті, освоїти цю професію може кожен. Почитайте курсы косметолога одесса отзывы, школа для косметологів, масажистів, адміністраторів і медсестер Spa School дасть всі необхідні знання, які знадобляться вам в процесі подальшої роботи.

Професія косметолога є актуальним ремеслом в будь-який час. Професійний косметолог працює з якісними косметичними засобами, володіє спеціальними навичками і знаннями, забезпечуючи собі перспективу і кар’єрне зростання в майбутньому.

Головні відмінності косметологів

У суспільстві прийнято об’єднувати всіх фахівців, що працюють в сфері косметології в одну групу. Але це зовсім не так. Слід вміти відрізняти і знати в чому спеціалізується лікар-косметолог і косметолог-естетист. За своєю структурою дані професії мають ряд відмінностей, про які ми і поговоримо.

1. Лікар-косметолог обов’язково повинен мати вищу медичну освіту. Без цього ніяк. Саме такий лікар здатний проводити відповідальні косметологічні процедури, такі як:

- мезотерапія;

- ботулінотерапія;

- плазмоліфтінг;

- лікування шкірних захворювань (наприклад, акне);

- і інші ін’єкційні процедури.

Всі перераховані вище процедури є лікарськими і тільки кваліфікований фахівець повинен проводити їх. Вміти грамотно провести консультацію, скласти анамнез пацієнта, виявити можливі протипоказання, - це лише підготовчий етап послуг від якого залежить не тільки результат, а в першу чергу здоров’я пацієнта, за яке відповідає косметолог. Тому фахівець без відповідної освіти не може стати лікарем-косметологом, ні по кваліфікації, ні з етичних ознаками.

2. Косметолог-естетист. На щастя, крім серйозних лікарських втручань, також затребуваним вважається ряд інших косметологічних послуг:

- масажі, маски, пілінг, обгортання;

- епіляція різних ділянок тіла;

- догляд за віями і бровами;

- макіяж;

- спа процедури.

Такі послуги можуть виконувати косметологи з середньою освітою або зовсім без медичної освіти, що є досить зручним і доступним для більшості бажаючих освоїти професію. Звичайно ж, в даній випадку, буде потрібно закінчити курси для надання послуг, проте вони тривають значно менше, ніж здобуття вищої освіти.

Рекомендації, як стати косметологом з нуля

Наявність вищої медичної освіти дозволить вам дізнатися про специфіку і деталі професії, отримати знання в медицині і відповідні допуски для проведення відповідальних процедур. Стати висококласним фахівцем з кар’єрним ростом і високим доходом значно простіше з мед. освітою, ніж з дипломом про закінчення курсів.

Отож, рекомендації.

1. Для початку. Пройти звичайні курси косметології і зрозумійте - подобається вам це чи ні, і чи варто взагалі розвиватися в даному напрямку;

2. Не втрачайте часу. Відразу після курсів, приступити до практики в наданні естетичних процедур;

3. Рішення про вступ до ВНЗ. Якщо після курсів і першої практики у вас не виникла антипатія до професії, то поступайте в ВНЗ, бажано на факультет дерматовенерології, - це дозволить вам поглибиться в деталі і отримати статус лікаря і відповідні допуски;

4. Вчіться і практикуйтеся. Не зупиняйтеся на досягнутому. Вивчайте різні методики, техніки і закріплюйте на практиці, чим складніше процедури, тим більше практичних навичок потрібно. У підсумку, повинна з’явитися паралель між знаннями та практичними навичками;

5. Заявіть про себе. Створіть свій канал / блог / сторінку в соц. мережах, станьте корисним не тільки в косметологічному кабінеті, а й дистанційно. Такі комунікації збільшують потік клієнтів, загальну експертизу лікаря-косметолога, а також прямолінійно впливають на формування ціни на послуги.

6. Продовжуйте розвиватися. Читайте багато медичної літератури по темі, відвідуйте лекції, готуйте себе до виступів на спеціалізованих семінарах, доповідях і конференціях.