Щоби в домівці було тепло: переваги біметалічних радіаторів

Опалення квартири або приватного будинку - важливе завдання, яке особливо актуальне для жителів нашої країни. І мова йде не тільки про непрості кліматичні умови. У цьому питанні куди більш важливим є якість мереж центрального опалення, які не здатні забезпечити нормальний обігрів квартир.

В результаті багато людей вирішують встановлювати індивідуальні системи опалення або просто змінюють радіатори, щоб витягти з них більше користі при низькій температурі теплоносія. Цього можна досягти, облаштувавши домівку біметалічними радіаторами опалення, що поєднують в собі головні переваги інших видів батарей. І якщо ви бажаєте купити дійсно якісну модель, зверніть увагу на біметалічний радіатор HERTZ 500/100, що пропонує інтернет-магазин iven.com.ua

Біметалічні радіатори - батареї опалення, що складаються з двох видів металу, як правило - зі сталі та алюмінію. Зовні знаходиться метал з більшою тепловіддачею, всередині - більш стійкий до корозії. Замість сталі іноді використовують схожу за властивостями мідь.

Переваги біметалевих радіаторів

- Надійність. Біметалічні радіатори служать близько 20-30 років. Внутрішні труби виконані зі сталі, а зовнішні частини - з алюмінію, всі стики герметизовані. Труби всередині мають гладку поверхню, в них не застряє пісок, окалина, що циркулюють в трубопроводі.

- Один з найголовніших плюсів біметалевих радіаторів - стійкість до високого тиску. Під час ремонтних і профілактичних робіт комунальні служби пускають по трубах повітря під великим тиском. Це необхідно для того, щоб уникнути прориву при пуску води. Завдяки сталевому осердю біметалічні радіатори витримують високий тиск повітря і сильні гідравлічні поштовхи.

- Ще одна важлива перевага біметалевих радіаторів - висока тепловіддача. Хороші показники тепловіддачі досягаються за рахунок зовнішнього корпусу з алюмінію, який має високу теплопровідність. У стандартних моделях при відстані між осями близько 500 мм тепловіддача досягає 190 Вт.

- Стійкість до корозії. Внутрішні труби виконані зі сталі, яка, на відміну від інших металів, практично не реагує на лужне середовище. Багато виробників обробляють внутрішні деталі спеціальними полімерами, які служать додатковим захистом від корозії. Це один з важливих плюсів біметалевих радіаторів.

- Швидка реакція на команди терморегулятора. Досягається за рахунок невеликого за розмірами осердя, яке швидко нагрівається і охолоджується.

- Секційна структура, різна ширина і висота секцій.

- Привабливий зовнішній вигляд. Біметалічні радіатори мають сучасний дизайн, підходять до будь-якого інтер’єру. Багато виробників випускають радіатори в широкій колірній гамі.

- Відносна простота установки і ремонту за рахунок малої ваги (наприклад, в порівнянні з чавунними радіаторами) - також одне з важливих переваг біметалічного радіатора.

- Безпека. Мінімальна кількість гострих кутів, що особливо актуально, якщо в будинку є діти.

До мінусів таких приладів можна віднести хіба що відносно високу вартість. Якісні біметалічні радіатори коштують дорожче чавунних або алюмінієвих. Однак якщо врахувати довгий термін служби, таке “марнотратство” є виправданим.

Варто зазначити, що дешеві радіатори не захищені від корозії. Моделі біметалевих радіаторів більш високого класу даного недоліку позбавлені. Деталі, дотичні з водою, обробляють спеціальними полімерами, завдяки чому вони не іржавіють довгий час. Ще однією причиною корозії може стати антифриз, який часто використовується в індивідуальних опалювальних системах. В цьому випадку рекомендується встановлювати не секційні біметалічні радіатори, а монолітні, або ж віддати переваги радіаторів з алюмінію.