3D шпалери у вітальні здивують реалістичністю і оригінальністю

У вітальні прийнято дивувати гостей: інтер'єром, стравами, цікавою бесідою. Урізноманітнити інтер'єр цієї кімнати легко можуть 3D шпалери для стін. Ці об'ємні полотна є сучасним втіленням фотошпалер. Від своїх попередників вони відрізняються більшою реалістичністю, відмінною якістю, стійкістю і довговічністю.

А головне, в інтер’єрі вітальні тривимірні полотна виглядають набагато органічніше плоских зображень. Адже серед 3D шпалер можна знайти абсолютно будь-які малюнки, фото на різноманітні тематики і багато іншого, що допоможе підібрати декор до кожного конкретного інтер’єру вітальні. Тим більше, що інтернет-магазин ecooboi.com.ua/catalog/3d-oboi пропонує широкий асортимент чудових колекцій 3D по досить привабливій вартості.

Особливості тривимірних шпалер

3D шпалери все частіше використовуються в інтер’єрі сучасної квартири, і це не тільки вітальня, а й спальні, дитячі, кухні і навіть ванні кімнати. Але саме у вітальні розкривається вся краса реалістичних шпалер. Стіну, оброблену такими покриттями, дуже складно не помітити, саме вона стане центром кімнати, її «родзинкою». Навіть імениті дизайнери в своїх інтер’єрах використовують 3D полотна, це стало можливо завдяки унікальним якостям тривимірних шпалер:

1. Такі покриття можуть друкуватися на будь-якій основі. Найчастіше, для цього використовують папір, вініл або флізелін. Залежно від цього змінюється і вартість шпалер, і їх характеристики. Комп’ютерний підбір фарб, кольорів і відтінків дозволяє зробити картинку максимально реалістичною.

2.  Якісні барвники не вигоряють на сонці, з часом 3D шпалери не тьмяніють, не блякнуть - покриття стін залишаються такими ж яскравими і барвистими. Миючі типи шпалер можна чистити з додаванням невеликої кількості миючих засобів, а інші види слід протирати сухою ганчіркою з мікрофібри.

3. Обклеювання стін 3D шпалерами нічим не відрізняється від монтажу звичайних полотен - вони випускаються в рулонах, клеяться простим шпалерним клеєм.

Важливо! Практично всі види 3D шпалер мають захисне покриття на лицьовій стороні, яке перешкоджає вигорянню і стиранню. Це істотно збільшує термін служби покриттів, роблячи їх навіть більше довговічними, ніж інші.

4. Правильно підібраний малюнок покриттів дозволяє змінити сприйняття простору, «підняти» стелі, трохи «розсунути» стіни, навпаки, зробити зал затишнішим і меншим.

5. Тривимірні зображення відмінно підкреслюють стилістичну спрямованість в інтер’єрі вітальні. У продажу є шпалери, які підходять як до сучасних дизайнів, так і до більш традиційних інтер’єрів. Вітальня стане більш функціональною, якщо за допомогою таких шпалер виділити стіну, частину кімнати або використовувати кілька тематик відразу. Це дозволить розділити вітальню на зони, обклеївши її різними покриттями.

6. Не обов’язково 3D покриття повинні бути строкатими і яскравими, навіть монохромні шпалери пастельних тонів здатні додати вітальні обсягу і фактурності, зробити її більш цікавою з дизайнерської точки зору. Такими шпалерами легко підкоригувати не тільки геометрію залу, а й ступінь освітленості кімнати, її «теплоти».

Який малюнок і колір шпалер підійде для вітальні

Багато що тут залежить від планування залу і його площі. Якщо кімната невелика і темна, краще використовувати покриття світлих відтінків. Краще шукати панорамні зображення, вони візуально продовжують вітальню, роблячи її просторішою і світлішою.

Надто великі вітальні краще декорувати шпалерами темних тонів, віддаючи перевагу макро-зображенням. Такі об’ємні великі картинки візуально зменшать площу вітальні, зроблять її компактніше. А теплі відтінки в інтер’єрі допоможуть додати затишку.

Дуже вигідно виглядає оформлення однієї поверхні барвистими 3D шпалерами, а інших стін - однотонними полотнами світлих відтінків, таких як білий, бежевий, пісочний, блакитний або рожевий.

У разі застосування в інтер’єрі техніки зонування необхідно спиратися на призначення тієї чи іншої частини вітальні. Наприклад, в зоні їдальні будуть доречні фрукти, овочі, зображення кави або інших напоїв. Для кута, відведеного під бібліотеку, підійдуть тривимірні шпалери, що зображують книги, природу, пейзажі, що сприяють релаксу.

Порада! З великою обережністю слід використовувати яскраві шпалери для стін - вони обов’язково повинні перегукуватися з іншими деталями інтер’єру, відповідати стилю вітальні. Якщо в залі встановлені ​​барвисті меблі, яскраві килими і фіранки, краще вибрати шпалери нейтрального відтінку або, хоча б, віддати перевагу покриття, тон яких буде світлішим за інших предмети в інтер’єрі.