Що таке GPS-моніторинг транспорту і навіщо потрібен

Нові технології активно впроваджуються в усі сфери нашого життя і те, що було неможливим і навіть фантастичним десять років тому, стало реальністю. Система GPS-моніторингу стала сьогодні необхідністю для ведення успішного бізнесу в транспортній галузі (таксі, вантажоперевезення і т.п.).

Будь-яка компанія, чия діяльність пов’язана з перевезеннями, прагне знизити витрати, необхідні при тривалих рейсах, а також досягти максимальної безпеки для свого транспорту. Домогтися цього допоможе ефективна система gps моніторинг автотранспорту, яку пропонує компанія “Микро Троник”. Завдяки відносній дешевизні і широким можливостям подібна послуга надзвичайно затребувана в найрізноманітніших організаціях.

Система GPS моніторингу функціонує на базі 2-х складових частин. Це бортове обладнання, яке встановлюється на транспортних засобах і програмне забезпечення, за допомогою якого відображається інформація на картах і в звітах. Бортове обладнання - це GPS трекер і різноманітні датчики (палива, температури, ідентифікатори водіїв та причіпного обладнання та ін.) Будь-який з трекерів передає дані про місцезнаходження машин, їх швидкість і напрямок руху, пробіг та зупинки, перетин контрольних зон, дотримання маршрутів і графіків.

Переваги GPS-моніторингу в транспортних компаніях

Якщо автопарк компанії складає кілька машин, які здійснюють міжміські / міжнародні рейси з метою доставки продукції, цей сервіс стане для них незамінним помічником. Завдяки GPS-моніторингу можна:

- в будь-який час встановити місцезнаходження транспортного засобу, що має особливе значення для замовника, який бажає відстежувати пересування свого вантажу;

- скласти оптимальний маршрут, який дасть економію грошей і часу;

- забезпечити захист вантажу;

- перешкодити здійсненню «лівого» рейсу;

- захистити себе від перепродажу палива.

Навіть при відсутності відповіді від водія диспетчер має можливість прослухати салон, щоб в разі надзвичайної ситуації негайно звернутися в поліцію або охоронну службу.

Значення GPS-моніторингу в нетранспортних компаніях

Дана послуга може значно полегшити взаємодію з клієнтами і партнерами в будь-яких фірмах, де є транспорт. Завдяки їй можна, наприклад, за запитом сповіщати клієнтів про точний час доставки і знаходженні їх замовлення, а в разі потреби миттєво вносити коригування в маршрут доставки.

Для сільського господарства значення GPS-стеження не менш важливо, ніж для транспортних компаній. Воно дозволяє:

- запобігти крадіжці палива, оскільки заздалегідь можна обчислити витрату, виходячи з попередніх показань довжини маршруту, і в подальшому видавати паливо згідно з цими розрахунками;

- зробити більш раціональної роботу на полях;

- своєчасно виявити випадки виїзду за встановлені в програмі межі території, що вимагає обробки.

Будівельна сфера надає несумлінним працівникам найбільш широкі можливості для розкрадання. Уникнути крадіжки палива або будматеріалів допоможе послуга з моніторингу. Завдяки їй будуть також припинені випадки додаткових «підробітків», а значить, знизиться знос транспорту.

Системи GPS-моніторингу - це унікальна можливість за прийнятну ціну раціоналізувати діяльність компанії, уникнути розкрадань і забезпечити повну безпеку вантажу і транспорту!