Століття в стилі Pin-Up

Червоні губи, грайливі стрілки, розкішні локони; пін-ап-образ - безпрограшний варіант, якщо ви хочете здобути увагу всіх чоловіків. З цим стилем ми познайомилися завдяки Голлівуду XX століття - тоді головні кінодіви неабияк експериментували і знайшли секрет успіху!

Побачивши ці “карамельні мордочки” одного разу, ви вже ніколи їх не забудете і ні з чим не сплутаєте! Образ ідеальної дівчини - красивої, сексуальної, кокетливої, безпосередньої і життєрадісної був створений ще на початку минулого століття, але досі не втрачає своєї актуальності і має неймовірне число шанувальників. Причому панує Pin-Up в найрізноманітніших сферах: шоубіз, модна індустрія, а тут ви зможете знайти чудові ігри в стилі Pin-Up.

За часів, коли про “Плейбой” і подібні йому ще не існували, наївні на погляд сьогоднішнього досвідченого чоловіка сценки, в які постійно потрапляли героїні мистецтва пін-ап, вважалися дуже навіть пікантними і будили в представниках сильної статі цілком собі гарячі почуття. У 30-і роки в Америці панували досить пуританські настрої, тому нічого “такого” показувати на картинках не дозволяли: максимум - ніжки в панчохах, глибоке декольте, ледь помітні обриси витонченої фігурки - і не більше того. Все інше потрібно було додумувати самостійно.

Уяву підстьобували і ситуації, в яких нібито ненароком були відображені пінаповські мілашки: то їм спідницю вітром підніме, то вони зачепляться нею за двері, то у панянки раптом - упс! - і лопне гумка в рожевих мереживних трусиках, а руки-то, звичайно, зайняті.

50-ті роки, які вважаються таким собі “ренесансом” пін-апу, його популярність злетіла на новий рівень завдяки тому, що героїні малюнків стали зображуватися вже в куди більш сміливих позах і нарядах. Бувало, дівчата дивилися з плакатів, перебуваючи абсолютно оголеними, але прикритими, наприклад, рушником або віялом.

Ці картинки друкувалися на обкладинках журналів (навіть якщо не мали нічого спільного з вмістом) - і тиражі завдяки цьому розметались в секунду. Народ видирав сторінки з грайливими красунями і обклеював ними стіни, вставляв в рамочки, прикріплював в кабінах вантажівок і ночами безперервно детально розглядав з ліхтариком під ковдрою. До речі, “pin-up” в перекладі з англійської - означає якраз таки “прикріплювати”, “пришпилювати”. Так що свою назву картинки явно виправдовували.

Особливою популярністю дівчата пін-ап користувалися серед американських солдатів у часи Другої світової війни. Військове керівництво навмисно поширювало листівки та журнали з мальованими красунями, щоб надихнути вояків (мовляв, ось які лапочки чекають вас дома!) І скоротити випадки гомосексуалізму. Саме тоді в хід пішли гральні карти з пін-ап, стилізовані запальнички “Zippo” і навіть малюнки в цьому стилі на фюзеляжах літаків. Так що моделі пін-ап, серед яких були манекенниці, актриси і співачки, - сильно піднімали бойовий дух армії. Причому у всіх сенсах!

Завдяки пін-ап збагатилися тисячі видавців, фотографів, фірм, які виробляли тематичні аксесуари, і, звичайно ж, моделей. Імена Бетті Пейдж, Мерилін Монро, Бетті Грейбл, Ава Гарднер, Ріта Хейворт, Сід Чарисс - назавжди увійшли в історію завдяки змальований з них легковажним картинкам.

До речі, техніка була така: художники спочатку фотографували дівчат в потрібних їм позах, а потім змальовували знімок, або малювали фарбами безпосередньо по його поверхні. Таким чином, зображення виходило з одного боку - досить правдоподібним, з іншого - ідеалізованим до такої міри, що в пікантних панянок закохувалися пачками молоді і не дуже американці, а американки намагалися наслідувати пін-апу в одязі, макіяжі і манерах.

Стиль пін-ап, що зосередив в собі чуттєвість, пустощі і втілення чоловічих мрій, досить популярний і сьогодні. Ним надихаються в створенні своїх колекцій відомі на весь світ дизайнери (Louis Vuitton, Prada, Dolce & Gabbana, Chanel, Guess, Moschino).

Його використовують в своїх кліпах, концертах і фотосесіях зірки естради та кіно (Крістіна Агілера, Кеті Перрі, Скарлетт Йоханссон, Діта фон Тис).