Біль і краса: що потрібно знати, перш ніж робити татуювання

В даний час все більше і більше людей набивають собі татуювання - одні для додання індивідуальності, інші з їх допомогою хочуть виділитися, треті - вирішити свої внутрішні проблеми, четверті - після певної події в житті, а п'яті - для краси.

Зараз дуже модно робити татуювання. Якщо Ви зважилися на цей крок, обов’язково прочитайте статтю, адже якщо процедуру проводити неправильно, це може призвести до небажаних наслідків. Насправді якщо ви робите татуювання в салоні і у хорошого майстра, який може надати вам всі необхідні сертифікати, ризики вже зведені до мінімуму. В цьому контексті хочеться порекомендувати київський тату салон THE FUSION, де не тільки зможуть втілити в життя любі ваші креативні задумки, а й максимально подбають про здоров’я кожного клієнта.

Памятка для тих, хто хоче зробити тату

Мало того, щоб підібрати ідеальну картинку і перенести її на тіло, дуже важливо звернути увагу на наступні чинники:

Розмір малюнку має значення

Маленьке тату рідко буває хорошим. Чим більше в малюнку різних деталей і переходів кольору, тим крупніший він повинен бути. Тому розмір малюнка диктує місце, на яке його можна нанести. Якщо Ви хочете красиве барвисте зображення - готуйте спину, плече і іншу велику зону.

Стан шкіри може спотворити картинку

Будь-яке шкірне захворювання може привести до ускладнень, якщо нанести татуювання. Так псоріаз на травмованих ділянках посилюється, а екзема часто викликає алергію на чорнило. Загалом, будь-яке шкірне захворювання може спотворити картинку.

Наскільки боляче робити тату?

Боляче, питання тільки в тому, на скільки? Адже у всіх людей різний больовий поріг. Комусь боляче вже після першого уколу, а хтось може спокійно лежати під машиною протягом трьох годин. Загалом, нанесення татуювання - процес болючий, але біль терпимий.

На гостроту відчуттів впливає місце розташування малюнка, тривалість нанесення (чим довше, тим болючіше), відсутність анестезії (дуже часто використовуються знеболюючі креми), а також індивідуальні особливості людини. Є місця, в яких нанесення тату особливо неприємно.

Майстри потрібно вибирати по портфоліо

Як правило, тату-майстри спеціалізуються на якомусь стилі. Тому, вибираючи татуювання на все життя, краще знайти майстра, який намалює Вам саме те, що Ви хочете і саме так, як Ви цього хочете.

На процедуру не можна йти п’яним

Алкоголь уповільнює згортання крові і загоєння, а також впливає на здатність сидіти спокійно, не рухаючись. Перед процедурою тату-майстра радять добре виспатися, поїсти за годину і попити води.

Щоб зробити татуювання, потрібен час

Якщо Вам майстер називає час, розраховуйте на те, що він орієнтовний. Скільки реально його потрібно ніхто не знає. Іноді в процесі роботи людині може стати погано. Можливо, буде потрібно час, щоб відпочити. Буває, трапляється шкіра, на яку погано лягає колір і на неї складно набивати малюнок.

Голити шкіру повинен майстер

Перед нанесенням татуювання шкіру потрібно чисто поголити. Рекомендується цю процедуру делегувати майстру з нанесення тату. Він це зробить максимально ідеально. Якщо раптом Ви поріжетеся, то нанесення малюнка доведеться відкласти до загоєння рани.

Ризик інфекції підвищують деякі ліки

Якщо Ви приймаєте препарати, які пригнічують імунітет, від нанесення тату варто відмовитися. Це ж стосується і ліків для розрідження крові.

Татуювання не люблять сонце

Якщо ви збираєтеся відвідати тату-салон перед початком пляжного сезону, слід враховувати, що засмага після татуювання небажаний. Вирушаючи у відпустку на море, ви піддаєте шкіру впливу сонячних променів, солоної води, поту. Для повноцінного відновлення шкіри після травмування при нанесенні татуювання протягом двох місяців необхідна обробка спеціальними мазями, а вплив на шкіру солоної води і сонця сповільнює процес і провокує запалення.

Крім ризику роздратування, нові татуювання під впливом ультрафіолету швидше блякнуть, втрачають чіткість, існує ризик опіку. Особливо схильні до вигоряння зелені та червоні відтінки.

Догляд після нанесення малюнка вкрай важливий

Не забувайте про те, що «це на все життя». Татуювання після нанесення покриває частину Вашого тіла і за ним потрібен доглядати. Якщо в тату-салоні Вам видали пам’ятку по догляду за татуюванням, робіть все, що в ній написано. Наприклад, не слід розчісувати і зривати скоринки з загоюючого татуювання, як би вони не свербіли, - це може пошкодити колір і основні контури. Пам’ятайте про те, що татуювання - це травма, адже Ви отримали тисячі уколів в хвилину, які пробивали епідерміс і поміщали пігмент в дерму.

Роблячи татуювання, візьміть на замітку

• Родимки при нанесенні тату ховають в малюнку, обходячи стороною.

• Якщо у Вас є рубець або шрам, має пройти після травму не менше року, тільки після цього терміну місце можна чимось закрити.

• Невисока температура і запаморочення після нанесення тату - це нормально. Це разом з невеликим болем і набряком все побічні ефекти, які можливі при виконанні всіх санітарних умов і правил догляду.

• На місці нанесення тату продовжують рости волосся.

• Між сеансами нанесення малюнків на одній зоні повинно пройти не менше двох тижнів.

• Звести татуювання можна лазером на 90-95%. Це довше, болючіше і дорожче, ніж нанесення.