Що потрібно знати про ремонт iPhone

Хоч як би намагалася компанія Apple удосконалювати створювані гаджети, людський фактор ніхто не відміняв. Поломка телефону - серйозна і завжди несподіваною неприємністю. Причин тому багато, як і видів цих самих поломок. Давайте розберемося, які прикрощі трапляються з айфоном найчастіше? Де слабкі місця цих надійних телефонів?

Найпоширеніші поломки iPhone

Насамперед зазначимо, що не варто намагатися ремонтувати самостійно, так як айфони - недешеві делікатні пристрої і буде прикро привести їх у повністю непридатний зтан з власної легковажності. Будь-які роботи з телефонами та іншими виробами цієї марки вимагають наявності спеціальної підготовки, професійних технічних засобів і оригінальних запасних частин. Довіряйте професійний ремонт iphone досвідченим фахівцям компанії “Ай да Мастер”, де швидко, якісно і без зайвих переплат впораються з неполадками будь-якої складності.

Кожен сервісні центр володіє інформацією про те, з якими проблемами клієнти звертаються частіше. Більш того, з цього приводу проводилися дослідження. Тоді і з’ясувалося, що 30% звернень пов’язані з розбитим екраном, адже телефони мають широкий дисплей, а при падінні або необережному ударі він дає тріщини. Хоча сам екран має поверхню стійку до подряпин, але як і будь-яке скло, він залишається крихким при ударі.
 
Ще одна поширена поломка (20% випадків) - потрапляння води в телефон. Це, знову таки, необережне поводження. З цього можна зробити висновок, що 50% поломок - справа рук господаря гаджета.

Проблеми з програмним забезпеченням. Часто трапляється, що куплені за кордоном пристрої Apple «не бачать» sim-карти місцевих операторів стільникового або інтернет зв’язку, працюють зі збоями, «глюками» і «зависаннями», перетворюючи роботу з телефоном на суцільні муки. У таких випадках потрібні програмні роботи, для яких потрібно знати модель модему даного пристрою і версію вже стоїть прошивки.

Є у цього телефону і слабке місце - кнопка Home, яка часто не реагує на натискання. Поломка ця не рідкісна і становить близько 10% від загального числа. Вона говорить про несправність шлейфа або материнської плати, але часто туди потрапляє волога, що і стає причиною проблеми.

Не рідко зустрічаються проблеми з акумулятором, динаміком або зарядним пристроєм.

Як уникнути поломки

Надійні чохли, захисні скла і плівки - ці аксесуари, в якійсь мірі знижують ймовірність тріщин на дисплеї і пошкодження матриці. Дбайливе ставлення - це все, що потрібно вашому айфону. Виробник випускає виключно надійні пристрої, які самі по собі ламаються виключно рідко.
 

Найпоширеніші лайфхаки для айфонів

- Набридли змащені фотографії? Застосовуйте для створення знімка кнопку регулювання звуку, натискаючи її посередині.

- Хочете продовжити роботу від однієї зарядки? Зменшіть яскравість екрану до мінімуму, не користуйтеся анімованими і 3D шпалерами.

- У вкладці “Налаштування” і пункті “Основні”, можна ввести обмеження непотрібної інформації для дітей.

- Щоб продовжити термін служби акумулятора, тримайте заряд в межах 60-80%, а повну розрядку і зарядку телефону проводите раз в три-чотири тижні.