10 найпоширеніших проблем пластикових вікон

На жаль, часто буває так, що недавно встановлені, нові склопластикові вікна приносять цілий ряд проблем. Природно, у власників виникають претензії до виробників, реалізаторів, і т.д. При цьому, потрібно розуміти суть проблем, що виникли, щоб не бути обдуреними майстрами з ремонту вікон.

Звичайно, причиною цьому здебільшого є саме недобросовісні виробники, втім якщо ви замовили металопластикові вікна Адисем можете бути впевнені у їх якості, функціональності, і естетичній привабливості.

Розглянем основні проблеми, і способи їх вирішення

Вікна потіють, «плачуть», течуть

Тут дуже важливо зрозуміти, де саме це відбувається! Якщо всередині склопакета, між рамами і склом - це заводський брак: вікна розгерметизовані, була порушена технологія їх складання. Терміново до продавця вікон з вимогою виправити проблему. Якщо ж вікно тече і потіє з боку кімнати або вулиці, тобто, зовні, краплі і конденсат легко стерти рукою - швидше за все, це проблема недостатньої вентиляції.

За стулкою, на профілі зібралася вода

Відкрили стулку і побачили це. Що робити? Якщо вода часто потрапляє на профіль під час дощу, в вікні можуть бути мікрощілини, нещільно встановлений ущільнювач. Це не проблема, якщо в ПВХ-вікні виробник передбачив наявність дренажних отворів, через які дощова вода буде спокійно витікати назовні. Також, повинні бути отвори для компенсації перепаду тиску, в такому випадку, дренаж буде працювати ефективно. Отворів для дренажу немає? Брак! Потрібно звертатися до постачальника.

Промерз ущільнювач

Взимку, в морози, на ущільнювачі склопакета з’явився лід. Причиною може бути щілинне провітрювання в холоди. Якщо в приміщенні вентиляція працює погано, то конденсат випадає на ущільнювач і промерзає. Вирішувати цю проблему потрібно шляхом облаштування ефективної вентиляції в кімнаті. Якщо ж склопакет промерзає в закритому стані, то вам потрібен більш енергоефективний! Мінімум, двокамерний, і бажано, з аргоном між рамами. Такі вікна точно не будуть промерзати, вибирайте відповідний варіант, саме, для вашого клімату.

Провисла стулка

Стулки можуть бути досить важкими, тому, з часом починають «чиркати» по підвіконню. Справитися з цією проблемою можуть послуги віконної фірми або інших професійних ремонтників, які проведуть «перепакечування», тобто знімуть штапики і встановлять склопакет заново. Але, найпростіше, запобігти провисанню стулок можна, замовивши склопакет з такою невеликою, але важливою деталлю фурнітури, як мікроліфт.

Вікна «свистять»

Взагалі, проблемою це назвати складно. Це звичайне явище, точно також свистять прочинені вікна автомобіля під час швидкої їзди. Просто, закрийте вікно повністю, мабуть, на вулиці сильний вітер. Якщо ж вікно свистить в закритому стані, то, мабуть, проблема з вентиляційним клапаном, його потрібно налаштовувати.

Стулки почали скрипіти

Це - теж не проблема виробника. Мабуть, в периметральну фурнітуру потрапила пилюка, бруд. Потрібно акуратно прочистити простір між стулками і просто змастити металеві частини фурнітури.

З вікна дує

Спочатку, переконайтеся, що це дійсно так. Може бути, ваші скла просто сильно охололи, підвіконня перекриває радіатор і від вікна йде холодне повітря. Якщо ж від вікна насправді протягає, потрібно відрегулювати фурнітуру, щоб стулки щільно закривалися. Наполегливо радимо також замінити ущільнювачі. Якщо всі ці заходи не допомогли, можливо, була порушена технологія монтажу вікна. В цьому випадку, слід звертатися до професіоналів і висловити претензії фірмі, яка встановлювала склопакет.

Поміняли вікно, а тепліше і тихіше в будинку не стало

Тут, вже йде мова про ошуканих очікуваннях. Вибирайте вікно правильно спочатку! Дізнайтеся у виробника про рівень звукоізоляції, рівні поглинання шуму. Те ж, стосується і забезпечення тепла, вікна не повинні бути занадто тонкими, потрібно підбирати підходяще для вашого клімату. Трикамерні склопакети можуть стати найкращим, хоча і більш дорогим рішенням.

Пластик рами пожовтів

Тут, причиною може бути низька якість ПВХ, який може виявитися вторинним і просто дешевим. Зазвичай, незначну жовтизну в такому випадку видно спочатку. Для збереження білого кольору в процесі експлуатації виробник повинен додавати в пластик колоризатори і інші хімічні елементи. Дізнайтеся про це, а також про рівень світлостійкости матеріалу.

Найчастіше, жовтіють пластикові вікна в південних регіонах під яскравими променями сонця. Тут вже нічого не поробиш. А ось, якщо рама пожовкла через бруд, тютюнового диму в квартирі, міського смогу - цілком, можна відмити спеціальними засобами. Відзначимо, що на експлуатаційні властивості вікна жовтизна не вплине.