Основні критерії вибору дитячих іграшок

Хоча дитячі іграшки на перший погляд видаються абсолютно нешкідливими виробами, при недотриманні технологічних вимог їх виготовлення вони можуть завдавати значної шкоди здоров'ю підростаючого покоління.

Порадуйте свого малюка чудовими іграшками з інтернет-магазину bumbum.toys, саме тут ви знайдете популярні ляльки ЛОЛ, велике рвзноманіття дитячих машинок, трансформерів, бакуганів, бейблейдів.

Низькоякісні іграшки здатні заподіяти дитині травми, викликати алергічні реакції або отруєння. Щоб уникнути подібних небезпек, при виборі іграшок для своїх дітей батькам необхідно враховувати ряд найважливіших вимог, наведених нижче.

1. Матеріали, використані для виготовлення іграшок, повинні бути повністю позбавлені отруйних їх алергенних якостей. Переконатися в безпеці іграшки можна шляхом ознайомлення з сертифікатом, який повинен бути у будь-якого виробника товарів для дітей. Цей документ є гарантією відсутності у виробі шкідливих речовин, свідчить про зносостійкість іграшки, а також про її відповідність українським і міжнародним стандартам. Будь-який покупець може самостійно переконатися в тому, що фарба нанесена на іграшку рівним шаром, має однорідний колір і не облазить.

Особливо велике значення дані вимоги мають при покупці іграшок для маленьких дітей, які прагнуть все спробувати на смак. Згідно стандартам, всі виробники при виробництві іграшок для дітей до трьох років зобов’язані використовувати вже пофарбовані матеріали. Продаж покритих фарбою виробів для цієї вікової категорії заборонена. При наявності побоювань з приводу присутності в складі вироби формальдегіду, свинцю або фенолу краще купити незабарвлену іграшку, зроблену з натуральних матеріалів.

2. Запах. Відповідно до наявних нормативів, наявність запаху у дитячих іграшок допустима, однак він не повинен бути відразливим і занадто різким.

3. Конструкція. На поверхні виробу не повинно бути задирок і гострих країв, об які дитина може поранитися. Потрібно також переконатися у відсутності у вибраній іграшці вузьких щілин і маленьких отворів, в які цікавий малюк може засунути свої пальчики. Необхідно пам’ятати про те, що вироби, в конструкції яких є довгі мотузки, являють собою небезпеку для малюків, оскільки вони можуть заплутатися в мотузці і впасти або намотати її на шию.

Іграшки для дітей повинні мати достатню міцність. Необхідно переконатися в надійності всіх наявних з’єднань і кріплень, а також упевнитися в тому, що жодна частина іграшки не може відламатися і поранити малюка. Дуже часто проблеми виникають з очима м’яких дитячих іграшок: дитина може легко їх відірвати (особливо якщо вони тримаються лише за допомогою клею) і проковтнути або запхати собі в вуха або ніс.

4. Колір. Надто яскраві кольори дитячих іграшок повинні викликати у батьків настороженість. Нерідко за результатами досліджень в лабораторії в таких виробах виявляються шкідливі домішки в складі фарб. І навіть у разі їх відсутності неприродний колір фарби може справити негативний вплив на зір і психіку дитини.

5. Вікове маркування. При купівлі іграшки важливо брати до уваги її відповідність віку дитини. В першу чергу, треба оцінити фізичні властивості виробу - чи не буде вона надто важкою для дитини, чи зуміє вона впоратися з виробом такого розміру, чи не заподіє собі шкоду, якщо упустить її на ногу, чи немає в ній дрібних елементів, які малюк може відламати і використовувати зовсім не так, як це припускали виробники. Іграшка повинна відповідати інтелектуальному розвитку дитини: наприклад, трирічний малюк, швидше за все, не зможе впоратися з керованим по радіо дроном.

6. Звук. Вироби з надто різким, пронизливим і гучним звучанням краще не купувати. Вони можуть завдати шкоди слуху малюка.

7. Гігієнічність. Будь-які іграшки слід періодично мити і чистити, щоб на них не скупчувалися шкідливі бактерії. Найбільш гігієнічними вважаються гумові, пластикові і поролонові іграшки. Важливо пам’ятати про те, що вироби, що не піддаються дезінфекції, наприклад, духові музичні інструменти для дітей, розраховані на індивідуальне використання.

Якщо ви плануєте купувати м’які іграшки, то вкрай бажано користуватися послугами спеціалізованих магазинів для дітей, оскільки вони надають можливість всім бажаючим у будь-який час ознайомитися з сертифікатами якості.