Як вибрати юриста, який потрібен вашому бізнесу

Юристом стають тоді, коли можуть застосовувати отримані теоретичні знання на практиці до питання або проблеми клієнта. Звичайно ж, з урахуванням судової практики, правових звичаїв, і знань чинного законодавства в тій чи іншій сфері. Як правило, для цього необхідна постійна юридична практика строком не менше п'яти років.

З кожним роком і з кожною новою справою накопичуються досвід і знання, які в подальшому, при вивченні мінливого законодавства і судової практики юрист зможе застосовувати до нових справ і ситуацій своїх клієнтів, щоб вирішувати їх з максимальною користю для своїх довірителів.

Саме таких досвідчених фахівців ви знайдете на сайті foothold.in.ua. Особливо корисним буде даний сервіс для бажаючих започаткувати бізнс в Україні, окрім юристів тут ви зможете замовити професійні консультації та супровід фахівців з питань оподаткування, ведення бухгалтерського обліку, експортно-імпортних операцій, нерухомості, рекрутнингу і НР, а також замовити переклади, апостиль.

А нижче ви знайдете пару порад, які допоможуть вам знайти дійсно грамотних захисників в юридичному полі:

- Юрист або тим більше адвокат не можуть бути особами без чітко визначеного місця служби. Саме тому щоб знайти юриста слід звертатися лише в перевірені часом великі адвокатські контори і юридичні фірми.

- Юридична компанія повинна мати у своєму розпорядженні усі необхідні документи, які підтверджують правомірність її діяльності.

- Всі документи (патенти, дозволи) повинні в обов’язковому порядку перебувати на очах у клієнта. Тільки в такому випадку відвідувач зможе самостійно з ними ознайомитися.

- Вхід в юридичну контору не повинні перешкоджати різні фактори (наприклад, вхід в офіс через підвальне приміщення, вічко на дверях, клямки, кодові слова «постукайте нам три рази і зателефонуйте один раз» і т.д.). Якщо вам в обраній компанії довелося через все це пройти, значить, юристи, до яких ви звернулися, напевно ведуть нечесну діяльність.

- Угод на словах не буває. Всі послуги, які надає фірма, повинні бути в обов’язковому порядку закріплені в договорі, де прописуються предмет договору, терміни виконання, вартість наданих послуг, а також права та обов’язки кожної сторони.

- Оплата наданих послуг у знайденої юридичної компанії може бути проведена тільки за відповідним документом, має правову силу. Касовий чек або банківська квитанція - тільки такі документи мають законну силу, підтверджують, що ви оплатили послуги.

- Досвідчений юрист вищої кваліфікації ніколи не стане просити у клієнта відстрочки подумати над вашою справою. Спеціаліст одразу ж опише ситуацію, варіанти її розвитку і варіанти судового захисту.

- Портфоліо. У кожного поважаючого себе юриста в обов’язковому порядку є певний список, архів, в якій вони зберігають всі виграні справи. Якщо ви знайшли адвоката, який не може надати вам інформацію про свій досвід і справах, в яких він брав участь, то, швидше за все, перед вами шарлатан або ще зовсім зелений випускник юридичного факультету.

- У хороших відносинах з судом. Якщо ви не впевнені, що юрист, якого ви вибрали, знає всі особливості і тонкощі роботи в суді, не знає специфіки роботи суддів, то навряд чи він зможе відстояти ваші права.

- Компанія веде соціальні мережі. Тут звичайно бажано, щоб компанія вела всі основні соцмережі: вк, facebook, instagram, youtube і щоб там були свіжі пости. Ну або хоча б відносно свіжі, але явно не річної давності. Адже це навантаження на організацію, яка потребує сил і часу і грошей не малих, тому тільки “жива організація” буде цим займатися. Адже клієнтів в соцмережах юристи не ловлять - це чисто маркетингова річ або потреба.