Брудозахисні покриття на сторожі чистоти!

Не зробити помилку при виборі брудозахисного покриттядуже важливо. Адже саме правильно підібране покриття, встановлене в потрібному місці, буде служити довгий час, і виконувати свої функції щодо захисту приміщення від бруду, пилу, піску і вологи в повному обсязі.

Вибираючи покриття, необхідно визначити кілька важливих моментів, а саме:

- Яке приміщення підлягає захисту від бруду. Магазин, офіс в бізнес-центрі, просто квартира в багатоповерховому будинку або котедж. Всі вони припускають використання різних видів брудозахисних покриттів.

- Інтенсивність місця. Від кількості відвідувань в день вашого приміщення залежить матеріал і експлуатаційні характеристики, що пред’являються до брудозахисних покриттів.

- Кліматичні умови навколишнього середовища. Примхи природи, сіль і інші реагенти, використовувані, наприклад, взимку, пред’являють більш жорсткі вимоги до виробників продукції клінінгової індустрії, а вам пропонують більш широкий асортимент покриттів і килимів.

Самі брудозахисні покриття і килими повинні утримувати максимальну кількість бруду, бути надійними, зносостійкими, міцними, безпечними і простими в обслуговуванні і експлуатації. Вони повинні професійно захищати ваше приміщення! А по посиланню грязезащитные покрытия ви зможете їх придбати в компанії GOODZONE.

Триступеневий захист від бруду

Професійний захист від бруду, визнаний у всьому світі, має на увазі комплексний підхід, а саме три ступені захисту, де відбувається умовний розподіл на зони. Кожна зона має свої особливості, які необхідно враховувати при виборі покриття і килима.

1. Перший ступінь захисту. Саме тут відбуватися видалення максимальної кількості бруду з підошви взуття ваших відвідувачів.

Для захисту в вуличної зоні використовують крупнолункові покриття:

- брудозахисні решітки

- модульні покриття ПВХ

Укладати ці покриття найкраще під навісом або дахом ганку прямо перед входом в приміщення, тому що в іншому випадку брудозахисному покриттю доведеться справлятися з додатковим навантаженням у вигляді дощу і снігу, а значить доведеться їх частіше вичищати, що має на увазі додаткові витрати на їх обслуговування.

Сьогодні на ринку представлена ​​величезна кількість брудозахисних покриттів, придатних для першого ступеня захисту, з різними формами і розмірами самих осередків. І якщо форма не має особливого значення при виборі покриття, тому що очищення бруду відбувається у напрямку руху людини з вулиці, то на розмір осередків варто звернути увагу. Вони повинні бути не занадто маленькими, щоб був гарний очищення великих частин бруду з підошви взуття, і не дуже великими, щоб в них не застряг жіночий каблук.

Також врахуйте розмір самого покриття. Щоб очистити підошву взуття, необхідно зробити як мінімум 2 кроки. Ширина самого покриття повинна бути хоч трохи більше ширини дверного отвору або, по крайней мере, таких же розмірів.

2. Другий ступінь захисту. Для захисту зони тамбура використовують брудозахисні дрібнопористі покриття. Вони зчищають середні і дрібні частинки бруду, піску, вологу, що залишилася на підошвах взуття відвідувачів після першого ступеня очищення. Тут встановлюють:

- брудозахисні решітки;

- модульні килими ПВХ;

- ворсові килими.

При виборі брудозахисних покриттів другого ступеня захисту зверніть увагу на рівень прохідності вашого приміщення (низький, середній, високий). Залежно від інтенсивності місця пред’являються різні вимоги до експлуатаційних характеристик. Так, при високій прохідності, рекомендуємо вибирати ворсовий килим зі збільшеними показниками щільності ворсу і обсягу водопоглинання. Вони довше прослужать вам і ви зможете заощадити на додатковій прибирання, миючих засобах і прибиральному інвентарі.

Властивості покриття також залежать від його висоти. Чим вище, наприклад ворс килима, тим краще очиститься бруд з підошов взуття, і тим більша її кількість втримається всередині. Але тут не варто старатися. Занадто різкий перехід з основного підлогового покриття на брудозахисні можуть стати причиною спотикання, а можливо навіть падіння ваших відвідувачів. Іноді, де це необхідно, можна встановити окантовку грязезащитного покриття для більш плавного переходу з основного, щоб виключити будь-яке можливе травмування людини.

3. Третій ступінь захисту. Тут відбувається фінальна очищення і захист від бруду, піску і вологи зони вестибюля і внутрішнього простору самого приміщення. Для третього ступеня захисту приміщення широко використовуються:

- брудозахисні ворсові килими.

- пилесобірающіе і вологопоглинаючі килими ворсові килими надійно утримує бруд між ворсинками і захищають основне підлогове покриття від передчасного зносу.

Самі ворсові килими, як і для другого ступеня захисту, призначені для приміщень:

- з високою прохідністю;

- середній проходімосью;

- низькою прохідністю.

Залежно від цього існують різні показники щільності ворсу килима і обсягу водопоглинання. Чим вони вище, тим більше можуть утримати бруду і вологи всередині. Саме грамотне поєднання експлуатаційних характеристик грязезащитного килима і рівня прохідності приміщення складають основу ефективного захисту приміщення від бруду.

Самі килими в спеціальній установці не потребують, за виключення додаткового кріплення на сходових прольотах. Їх досить постелити в потрібному місці, і вони будуть радувати вас і ваших відвідувачів довгий час.