Роботизованим бухгалтером Botkeeper зацікавилися ІТ-гіганти

Бухгалтер - це професія, яка відімре однією з перших в епоху автоматизації. Здається, це пророцтво вже збувається: розробники Botkeeper запевняють, що їх робот замінить цілий відділ.

На сайті https://euracons.com.ua/services/nalogoviy-consulting/ ви дізнаєтесь про діяльність компанії «Евразия Консалт», що надає послуги професійного бухгалтерського і податкового консалтингу.

Енріко Палмеріно в коледжі почав займатися автоматизацією проектування систем освітлення. Його бізнес йшов в гору, поки він не зіткнувся з проблемами бухгалтерського обліку, через які фірмі довелося перервати роботу на цілий місяць. Тоді підприємцю прийшла в голову ідея доручити програмам ведення звітності. З цього згодом виросла компанія Botkeeper, розповідає видання Business Insider.

Роботизований бухгалтер був запущений в 2016 році. Сьогодні цим інструментом користуються ресторани, водії Uber, розробники ПЗ і багато інших компаній. Вони підключаються до Botkeeper, після чого штучний інтелект аналізує їх дані. Точність роботи алгоритмів перевіряє команда бухгалтерів, що працюють з Палмеріно. Це дозволяє клієнтам економити час і гроші.

Розробкою Botkeeper зацікавилися інвестори. Стартап отримав $ 18 млн від інвестиційного підрозділу Google Gradient Ventures, Greycroft та інших фондів. Зараз в стартапі працює близько 50 осіб. Палмеріно планує найняти більше людей і скоро випустити оновлену версію Botkeeper, в якій буде більше функцій.

Ще одна професія, якій загрожує автоматизація, - це юристи. З їхньою роботою справляється чатбот DoNotPay, який готовий безкоштовно засудити будь-яку компанію.

Британцеві Джошуа Браудеру 21 рік, він вчиться в Стенфорді. Три роки тому він вирішив розробити систему, яка без допомоги юристів допоможе будь-якій людині відстоювати свої права. Спочатку це був сайт DoNotPay, а тепер вийшло однойменне додаток для iOS.

Джошуа Браудер почав розробляти цифрову заміну юристам, коли йому стало приходити занадто багато штрафів за парковку. Тепер люди за допомогою його безкоштовного сервісу виграють в суді. А у розробника нова мета - розорити компанії, які допускають витік особистих даних.

«Я був жахливим водієм в 18 років і отримав близько 30 штрафів за порушення правил парковки. Тоді я і створив першу версію DoNotPay, - розповів програміст сайту Motherboard. - Це наштовхнуло мене на думку, що можна розширити використання додаток на інші області. Якщо людей обманюють зі штрафами, напевно їх обманюють ще десь ».