8 критеріїв вибору зимового дитячого взуття

До зимових морозів залишається все менше часу. Багато батьків вже зараз ходять по магазинах у пошуку підходящого взуття для малюків. Але вибрати красиву пару недостатньо. Дитячі зимові черевики повинні бути теплими, зручними і довговічними. Як не помилитися з покупкою?

Для початку хотілося б відзначити, що на зиму малюкам краще мати дві пари взуття. Одна для прогулянок по вулиці. Це можуть бути чоботи з твердим задником або високі утеплені черевики. Друга пара для дому та походів в гості. На цю роль підійдуть легкі черевички. Все - з натуральних матеріалів.

Як же вибрати зимове взуття правильно?

Звертаємо увагу на підошву

Гнучка підошва - запорука зручності. Щоб механізм ходьби формувався правильно, передній відділ взуття повинен бути гнучким. Інакше знижується амортизація і збільшується навантаження на стопу. Також зимове взуття не повинне бути слизьким.

Щоб малюк не падав, вибираємо нековзну, рифлену підошву з полівінілхлориду, натурального каучуку або термоеластопласту. Підошва з термоеластопласту добре справляється з морозами. Не тріскається навіть в сильні холоди. Можна звернути увагу і на натуральний каучук. Він в мороз зберігає свою гнучкість і еластичність.

Вибираємо легке взуття

Для найменших це актуально тому, що у важкому взутті вчитися ходити дуже непросто. Дітям дорослішим теж потрібно вибирати легкі черевики, щоб їм було легше пересуватися. Адже взимку і так доводиться носити багато важкого, теплого одягу, який сковує рухи.

Щоб не помилитися, оцініть вагу різних пар самі. Потім виберіть найлегшу і дайте дитині. Якщо малюк вже сам узувається, то нехай приміряє взуття і пройдеться. Він повинен відчувати себе в ньому легко і зручно. По посиланню продажа детской обуви ви знайдете саме такі моделі.

Оцінюємо ергономічність

Дитяча стопа попереду значно ширше, ніж в п’ятковій частини. Щоб дитині було комфортно, передня частина не повинна здавлювати і малюк міг вільно ворушити пальчиками.

Застібки повинні легко застібатися і розстібатися, надійно фіксувати взуття на нозі. Також повинна бути можливість регулювання ширини, щоб адаптувати взуття під конкретну стопу.

Шукаємо твердий високий задник

П’ятка у взутті повинна знаходитися в правильному положенні, а голеностоп надійно зафіксований. Тому не варто купувати зимове взуття з м’яким задником або зовсім без нього. Особливо дітям до 3 років.

Перевіряємо наявність амортизатора підошви

Діти завжди багато бігають і стрибають. Все це навантажує суглоби і м’язи. Щоб пом’якшити ударну силу від активних рухів, підошву оснащують спеціальним амортизатором. Це повітряний простір, яке пом’якшує удар при зіткненні стопи з поверхнею.

Вибираємо водонепроникний і дихаючий матеріал

До таких матеріалів відноситься натуральна шкіра і мембрана. Невеликі пори у взутті не дають з’являтися поту і неприємного запаху. А черевики на мембрані ще перешкоджають проникненню вологи і підтримують комфортну температуру.

Але при покупці мембранного взуття варто знати, що шкарпетки повинні бути з додаванням еластану або інших синтетичних волокон. Шкарпетки з бавовни і шерсті вбирають і утримують вологу. Якщо стопа спітніє, то буде довго залишатися вологою.

Взуття з натуральних матеріалів потрібно обробляти вологовідштовхувальними засобами. Зараз майже все дитячу взуття роблять непромокаючим. Воно шиється з додаванням спеціальних мембран, які відводять вологу і не пропускають ні воду, ні вітер. Шви при цьому добре проклеюються.

Перевіряємо на безпеку

Традиційно, кращими матеріалами для будь-якого дитячого взуття вважаються натуральна шкіра і текстиль. У матеріалі підкладки не повинно бути хрому, який може викликати подразнення шкіри стоп. Також зверніть увагу на застібки і елементи декору. Якщо вони містять нікель, то від такого взуття краще відмовитися. Нерідко ця речовина викликає алергію.

Підбираємо за розміром

Щоб ніжці було просторо і малюк міг без проблем ворушити пальчиками, запас по довжині повинен складати 0.5-1.5 см. Чим менше розмір, тим менший запас потрібен.

Якщо це перше взуття малюка, він може вередувати і неохоче погоджуватися на примірку. До того ж зовсім маленькі діти не зможуть сказати, тисне взуття чи ні. В такому випадку надягаємо черевик на ніжку, присуваємо п’яту до задника взуття і легенько надавлює туди, де повинен знаходитися великий палець стопи. Відстань між ним і краєм взуття має становити близько 1 сантиметра.

Другий спосіб примірки: максимально наблизити стопу малюка до переднього краю взуття. Якщо ваш вказівний палець уміщається в відстань між п’ятою і задником, значить, все в порядку. Черевички будуть дитині за розміром.