Чудодійний пантенол надійно захистить вашу шкіру і волосся

Про цей засіб ми дізналися десятиліття тому. Згоріли на сонці, схопилися за сковорідку на плиті, придбали садно або порізалися - саме пантенол був стопроцентною панацеєю. Ми мазали і знали: допоможе швидко, заживе без сліду. Нам всім потрібен цей універсальний чудодійний засіб, що рятує шкіру, здається, від усіх подразнень на світлі!

Пантенол, д-пантенол, декспантенол або провітамін В5 - назв у нього багато. Він відрізняється тим, що, потрапляючи в організм, легко переходить в пантотенову кислоту і бере безпосередню участь у жировому і вуглеводному обміні, нормалізує клітинний метаболізм. Така речовина стимулює регенерацію шкіри і слизових оболонок, а також надає невелику протизапальну дію - це є найважливішою ланкою в підтримці нормального функціонування шкірних покривів. На сайті Haircolor.org.ua ви дізнаєтесь більше про цей чудодійний засіб.

Вміст в кремах

Пантенол, який міститься в кремах в концентрації не менше 5%, забезпечує відновлення пошкоджених тканин і сприяє прискоренню обміну речовин в клітинах епідермісу. Крім того, він зберігає обсяг колагенових волокон, здатний лікувати запальні реакції шкірних покривів різної локалізації. Косметичні засоби з оптимальним вмістом цієї речовини ефективно доглядають за роздратованою, сухий і схильною до лущення шкірою.

Пантенол - один з небагатьох компонентів має доведену ефективність при застосуванні на волоссі, він огортає кожну волосинку тонкою захисною плівочкою, не обтяжуючи її. Так він захищає шевелюру від ультрафіолету (сонця), високої температури (фен, щипці, плойки і т.п.) і несприятливих впливів навколишнього середовища. Після регулярного застосування продукту з оптимальним вмістом цього елементу товщина волосини збільшується до 10%, волосся виглядає більш товстими і густими.

При нанесенні на руки пантенол має виражену захисну і регенеруючу дію на нігтьові пластини, сприяє відновленню пошкодженої кутикули.

Не можна не відзначити ефективність і популярність речовини при захисті шкіри від агресивного сонячного УФ-випромінювання. Все частіше декспантенол стає відомий і як ефективний борець з прищами і зморшками.

Він підтримує тонус. Пантенол покращує метаболізм у клітинах, і обмінні процеси в шкірі починають працювати краще. До того ж він сприяє відновленню обсягу колагену в клітинах, освіжаючи шкіру і роблячи її пружною і еластичною.

Важливо враховувати, що перед застосуванням такого продукту слід звернути увагу на його гіпоалергенність. Якщо вона підтверджена клінічними випробуваннями, то наносити засіб на шкіру можна, не побоюючись отримати алергічну реакцію - адже його рекомендують до застосування дітям, вагітним, а також людям з чутливою і схильною до алергії шкірою.