Кнопкові телефони: анахронізм, чи дійсно корисний девайс

Якби мода тикати пальцем в екран не перемогла всі інші варіанти смартфонів, ми б зараз не користувалися сенсорними «лопатами», а кращі мобільники були б кнопковими. І цей телефон вважався б прабатьком-еталоном серед них.

З огляду на відродження давнього хіта продажів Nokia 3310 в новому обличчі, зараз саме час згадати ключові переваги кнопкових мобільних телефонів. Постараємося зрозуміти, чому в наші дні багато людей ще воліють кнопкові апарати набагато більш функціональним смартфонам.

Маркетологи зазначають, що кнопковий телефон часто купують на додаток до вже наявного смартфону, і на це є свої причини. Вологозахищених смартфонів існує багато, але стильний тонкий корпус не завжди захистить начинку розумного апарату, що вислизнув з рук при ударі об землю. Смартфон іноді стає швидше модним аксесуаром, радуючи своїм елегантним дизайном, а для спокійного здійснення дзвінків в будь-яких ситуаціях такий користувач має недорогий і витривалий кнопковий апарат.

Тому кнопкові телефони зараз затребувані не тільки серед літніх людей. Про придбання такого нехитрого апарату варто задуматися і людині, що веде активний спосіб життя або бажає інтенсивно користуватися лише головною функцією телефону - здійснювати і приймати дзвінки. А придбати якісний функціональний кнопковий телефон ви зможете в інтернет-магазині SKAY.UA, також тут представлено широкий асортимент різноманітних мобільних гаджетів, аксесуарів до них, ігрових приставок, телевізійної і аудіотехніки, і багато чого іншого, без чого не мислить своє існування сучасна людина.

Конкретні переваги кнопкових телефонів

1. Замість смартфона в складних ситуаціях. Смартфон сьогодні - не тільки інструмент, а й окраса. До того ж новітні смартфони - задоволення не з дешевих. Волею-неволею виникають ситуації, в яких не хочеться використовувати і навіть просто мати при собі шикарний смартфон, але потрібно залишатися на зв’язку. Наприклад, спортсмену, механіку або рибалці немає сенсу займатися своєю справою, тримаючи в кишені смартфон вартістю майже в тисячу євро. На виручку приходить простий кнопковий мобільник, поломка або втрата якого не призведе до великих витрат.

2. Довше працює без підзарядки. Оскільки кнопкові телефони мають більш скромну начинку і обмежену функціональність, їх акумулятори набагато довше тримають заряд. Нерідко різниця становить кілька днів на користь кнопкового апарату. Заявлено, що акумулятор нової інкарнації Nokia 3310 забезпечує до місяця роботи в режимі очікування і 22 години в режимі розмови. У походах і екстремальних ситуаціях така тривала робота телефону без підзарядки може зіграти найважливішу роль.

3. Відпочинок від смартфонних навантажень. Кнопковий телефон не тільки міцний, але і дозволяє користувачеві відключитися на час від надмірно насиченого мережевого способу життя. Багато мандрівників в наші дні спеціально беруть із собою тільки кнопковий апарат, щоб побороти спокусу зайнятися на відпочинку роботою або зануриться замість теплого моря в соціальні мережі. Тим більше що при крадіжці простого мобільного телефону в чужій країні не так прикро, адже на його покупку було витрачено мало грошей.

4. Запасний телефон завжди під рукою. Кнопковий апарат зручно використовувати в якості запасного телефону - на випадок, якщо смартфон зламається або загубиться. Навіть якщо смартфон знаходиться декілька днів в ремонті, дуже зручно взяти відкладений в ящик кнопковий мобільний телефон і продовжувати телефонувати. Таким чином користувач не пропустить жодного важливого дзвінка!

5. Підвищений рівень особистої безпеки. Деякі скептичні користувачі вважають за краще кнопкові телефони заради своєї безпеки. Смартфони самостійно збирають дані про дії користувачів з метою ефективного розвитку популярних послуг. Кнопкові телефони не здатні збирати інформацію користувача і відправляти її кудись, оскільки у них спрощена операційна система без інтернет-доступу. До того ж кнопкові апарати не показують рекламу і настирливі оповіщення про активність друзів в соціальних мережах.

6. Повернення до реального спілкування. Настала епоха смарт-пристроїв, і ми все частіше спілкуємося через соціальні мережі замість того, щоб зустрічатися віч-на-віч або навіть просто дзвонити один одному. Найшаленіші користувачі смартфонів виробили у себе умовний рефлекс - звук оповіщення або миготіння індикатора на смартфоні миттєво відволікає людину, і він може проігнорувати навіть найважливішу інформацію в колі колег або друзів.