Microsoft розширює свій вплив в хмарної сфері

Microsoft підписала угоду з німецьким лідером в області хмарних рішень - компанією SAP, щоб розвивати Azure - власну платформу хмарних обчислень корпоративного рівня.

SAP і Microsoft 21 жовтня оголосили про старт нового партнерства під назвою Embrace. Співпраця передбачає більш щільну інтеграцію продуктів компанії SAP в хмару Microsoft Azure. Тепер компанія Microsoft буде продавати компоненти хмарної платформи SAP разом з Azure. Також SAP надасть свої сервера.

Нова угода зміцнює і без того тісні партнерські зв’язки SAP з Microsoft і хмарним підрозділом Azure. При цьому німецька компанія також співпрацює з хмарними провайдерами Google Cloud і Amazon Web Services.

Варто зазначити, що таке рішення дозволить продуктивніше розвивати популярні продукти, зокрема Microsoft Office, а тут  https://officeinstall.info/microsoft-office/ можна скачати дане програмне забезпечення.

“Ми об’єднали хмарні сервіси SAP для підтримки клієнтів, пов’язаних з розширенням, інтеграцією і оркестровкою систем SAP”, - відзначає один з генеральних директорів SAP Дженніфер Морган. Раніше хмарна платформа SAP HANA Enterprise Cloud була інтегрована з сервісами Microsoft Azure і дозволила замовникам запускати SAP S / 4HANA в безпечній керованій хмарі.

Microsoft і SAP також домовилися спільно розробляти і виводити на ринок передові рішення, а також надавати об’єднану сервісну підтримку, щоб забезпечити найкращі можливості в сфері хмарних обчислень для своїх замовників.

Рішення SAP Ariba вже використовує платформу Microsoft Azure, також розглядаються і інші можливості для масштабування. Таким чином, незважаючи на те, що Microsoft і SAP конкурують в таких областях, як ERP і CRM, компанії також давно співпрацюють. Настільні додатки Microsoft Office взаємодіють з корпоративним софтом SAP.

За даними Reuters, нова угода з Microsoft збільшить обсяг хмарних замовлень, а також позитивно вплине на бізнес SAP на тлі критики з приводу складності переходу з традиційної моделі продажу ПО на хмарну схему.

Також, за прогнозами SAP, до 2023 року хмарна виручка компанії потроїться, а сумарні продажі досягнуть 35 млрд євро проти 24,7 млрд євро в 2018.

Нагадаємо, що на початку цього місяця Microsoft представила нові гаджети, в тому числі планшет з подвійним екраном і оновлену версію Windows - Windows 10X, запуск якої намічений на святковий сезон 2020 року.