Що варто знати про водонагрівач

Як випливає з його назви, основне призначення накопичувального водонагрівача непрямого нагріву «готувати» і накопичувати запас гарячої води в обсязі, достатньому для покриття потреб в період пікового водорозбору.

Тому придбати бойлер Україна варто заздалегідь.

Особливості приладу

Бак-водонагрівач здатний нагрівати і зберігати достатню кількість гарячої води при відносно невеликій потужності нагріву. Таким чином, незалежно від потужності теплогенератора (котла опалення, теплового насоса, геліоколектора, тощо) до встановленого часу може бути наданий повний запас гарячої води в бойлері без затримки по часу. Після витрачення накопиченого обсягу води, водонагрівач поставляє гарячу воду в проточному режимі в кількості, що відповідає потужності теплообмінника або теплогенератора.

Непрямий нагрів має на увазі, що вода в таких бойлерах нагрівається зовнішнім теплогенератором (котлом опалення, сонячним колектором, тепловим насосом). У багатьох моделях водонагрівачів непрямого нагріву передбачається можливість монтажу в корпус бойлера електричних нагрівачів.

Якщо пристрій водонагрівача передбачає використання одного джерела тепла, такий водонагрівач називається моновалентний. В даний час все більш поширеною стає полівалентна конструкція водонагрівачів, що припускає нагрівання води в бойлері різними джерелами тепла через кілька теплообмінників.

Різновиди водонагрівачів

Бойлери бувають газового і електричного типу.

Електричними бойлерами вже обладнано більшість будинків. Оскільки для їх роботи достатньо наявності звичайної електромережі, то немає необхідності в підключенні до силової лінії. У цьому полягає зручність і простота установки електричних бойлерів. Однак нагрів води в них відбувається набагато повільніше, ніж в газовому котлі.

Якщо вибрати такий котел, то часу для нагріву води буде потрібно менше. Потужність газових котлів більше, ніж електричних. При рівних умовах роботи електричний бойлер нагріє обсяг води 80 літрів за 1-1,5 години, а газовий бойлер нагріє той же обсяг за 40 хвилин. Однак у газового агрегату теж є свої мінуси. Вони полягають у тому, що його потрібно буде підключати до централізованої газової системи і обладнати для нього окремий димохід.

Існують види газових котлів з камерами відкритого типу і камерами закритого типу, які можна знайти в АЛЛО. Моделі з відкритою камерою стоять трохи дорожче, ніж моделі з закритою камерою.

Потрібно в першу чергу визначитися з тим, які кошти ви можете витратити на покупку бойлера і його установку. Іноді це є однією з головних умов. При виборі газового бойлера враховують, що вартість газу нижче, ніж вартість електрики.