Пастила - чудовий смак і користь для здоров’я

Щоб в холодну пору року насолодитися яскравим ароматом і смаком фруктів і ягід, багато заготовляють всілякі джеми або варення. А можна приготувати і інші ласощі, що дозволить не тільки згадати про літо, а й принесе суттєву користь організму. Звичайно, мова йде про фруктову пастилу.

Ці популярні ласощі з неповторним смаком відомі багатьом з самого дитинства. На відміну від різних десертів пастила містить в собі корисні натуральні фруктові або ягідні пюре. Ви ще не пробували цей чудовий смаколик? Ось вам послилання пастила без сахара купить, саме на сайті pastila.net.ua ви зможете придбати чудову натуральну пастилу з яблук, груш, гранату, винограду, горіхів в різних комбінаціях.

Історія пастили

Це істинно древньоруські ласощі, які з’явилися ще в далекому 14 столітті завдяки коломенським монахам. Вона швидко стала однією з улюблених страв, а також причиною величезної таємниці. Так-так, довгі роки вся Європа хотіла дізнатися, як же готується наша улюблена пастила. Рецепт зберігали дуже дбайливо, тому повторити цей кулінарний шедевр вдалося лише в 19 столітті у Франції, але лише довгим шляхом проб і помилок.

Секретним інгредієнтом пастили були антонівські яблука, які складно було знайти за межами Русі, тому смак її був неповторним. Готували її, в основному, з меду і яблук. І, з часом, в рецептах став з’являтися цукор та інші фрукти.

Саме слово «пастила» раніше звучало як «постила» пішло від рецепта, за допомогою якого її отримували. Яблучну масу змішували з медом і «стелили» по полотнам, які потім відправлялися в піч. Тобто пастила - це те, що постелили.

Користь і застереження до вживання

Незважаючи на свій простий склад, пастила несе в собі величезну користь. Вона багата вуглеводами, крохмалем, клітковиною, вітаміни РР, В2, такими мінералами як калій, кальцій, магній, залізо, йод та інші. Завдяки цим компонентам пастила швидко відновлює енергію, покращує обмін речовин і очищає організм від шлаків і токсинів.

Для тих, у кого є проблеми з перистальтикою шлунка: відчуття важкості після їжі, біль в шлунку, здуття, гарною заміною дорогим таблеткам стане натуральна пастила. Наявні в пастилі вітаміни покращують роботу імунної та нервової систем. Знижується ймовірність різних запалень і застуд, поліпшується стан шкіри, а також виявляється позитивний ефект на зір і захисні функції сітківки ока від ультрафіолетових променів.

Вживання пастили стимулює нормальну розумову і фізичну діяльність. У періоди іспитів у студентів або ж авралів на робочому місці ласощі стануть відмінною підтримкою для збереження бадьорості і додання сил для продовження ефективного трудового процесу. А піднятий після пастили рівень серотоніну дозволить робити все це з чудовим настроєм.

Завдяки вмісту клітковини сповільнюється всмоктування в кров шкідливих холестеринів, що позитивно позначається на серцево-судинній системі. Цинк, який міститься в пастилі, корисний для чоловічого здоров’я, підвищуючи рівень потенції.

Зверніть увагу, що вся користь пастили проявляється, якщо споживати її в міру. При надмірному вживанні можливі деякі неприємні наслідки на кшталт алергії, нудоти, підвищення кислотності шлунка і карієсу. Також цей продукт не рекомендований людям, що страждають на діабет, і тим, у кого індивідуальна непереносимість.