Поради щодо вибору і догляду за зимовим чоловічим взуттям

Зима, як то кажуть, вже "на носі", а це значить, що пора купувати зимові черевики. Недарма говорить народна мудрість що потрібно ноги тримати в теплі, а голову в холоді. Щоб тримати ноги в теплі, вам знадобиться якісне і тепле зимове взуття. Втім, не кожен чоловік знає, як правильно вибирати взуття і тому вибирає першу більш-менш підходящу пару. Це не правильно!

Тільки ось знайти ідеальну пару взуття нелегко. Інтернет-магазин bazaobuvi.com.ua допоможе з вибором, саме тут представлено стильне, комфортне чоловіче взуття найвищої якості, причому по досить доступній вартості.

Як вибрати якісне зимове чоловіче взуття

Експерти рекомендують звертати увагу краще на наступні моменти:

- Матеріал. Якщо взуття має носитися в умовах суворої зими, підійдуть натуральна шкіра або нубук. Ці матеріали міцні, вміють зберігати тепло і добре переносити деформацію. Замша не так практична, взимку вона буде бруднитися і страждати від реагентів, а замінник шкіри швидко потріскається на морозі або порветься.

Відрізнити шкірзам від натурального матеріалу можна, просто його торкнувшись: штучна шкіра буде прохолодною на дотик, а справжня - теплою. Для більшої впевненості краще перевірити і зрізи: виворіт шкірозамінника буде тканинним, а натуральної шкіри - ворсистим.

- Утеплювач. Сильних морозів не боїться тільки натуральне хутро. Якщо розсунути його пальцями - побачите ворсисту основу, у штучного матеріалу основа тканинна. Досить часто виробники обманюють покупців, оформляючи видиму внутрішню частину взуття натуральним хутром, а носкки - штучним, тому у власників таких зимових черевик постійно мерзнуть пальці на ногах.

- Підошва. Кращі зимові чоловічі черевики будуть тільки на підошві товстішій одного сантиметра. Все, що тонше, взимку не зігріє. Ідеальні матеріали для цього елемента взуття гума, поліуретан і полівінілхлорид - вони не пропускають воду. Але тільки не шкіра: дуже сильно ковзає взимку, так само, втім, як і будь-яка гладка неріфленая підошва.

- Розмір. Зимове взуття краще вибирати на один, а то й два розміри більше. По-перше, буде можливість носити черевики з теплими шкарпетками, а по-друге, так краще буде проходити процес терморегуляції, і ноги довго не замерзнуть.

- Вартість. Очевидно, що найтепліше зимове взуття не може бути дуже дешевим. Низька вартість повинна більше насторожити, ніж порадувати.

Відзначимо також, що зимове взуття по висоті повинно доходити як мінімум до щиколотки, щоб зберігати здоров’я свого господаря. І краще на зиму мати хоча б дві пари взуття - для морозу і для дощової погоди. При таких умовах зимові «друзі» будуть служити роками.

Як доглядати за зимовим взуттям

Відомо, що чим краще власник доглядає за своїм взуттям, тим довше воно йому прослужить. Взимку на частку черевик або чобіт випадає стільки випробувань, що без належного догляду воно розвалиться буквально на очах, і бренд-виробник тут буде ні до чого. Догляд за взуттям багато часу і сил не вимагає, так що рекомендуємо взяти за звичку кілька щоденних ритуалів, і теплі зимові друзі будуть вам дуже вдячні!

Догляд за взуттям складається з двох етапів. Перший - це щоденне протирання пари вологою ганчірочкою. Тканина повинна добре вбирати вологу. Досить пройтися ганчіркою по всій поверхні, підошві в тому числі, і залишити взуття на пару хвилин «відпочити». Тільки не потрібно мити взуття дуже вологою губкою і тим більше під прямий струменем води!

Другий етап - це нанесення спеціальної доглядаючої косметики. Потрібно нанести засіб рівномірним тонким шаром на взуття, взяти м’яку суху ганчірку (вже іншу) і відполірувати черевики круговими рухами. Перший етап необхідно проводити щодня, а другий - хоча б пару разів на тиждень.

Також черевики варто просушувати - кожен день і якісно. Непросушене взуття дуже швидко набуває характерний запах, у ньому стоптується устілка і скочується хутро. Для сушки краще витягувати устілку і сушити її окремо, а самі черевики набивати зім’ятими газетними листами. На батарею зимове взуття ставити ні в якому разі не можна.

Для зимового взуття варто придбати хоча б два засоби - водовідштовхувальний спрей і крем - з барвником або без нього, неважливо. Така косметика захистить вашу пару не тільки від вологості і тріщин на морозі, але і від руйнівної дії реагентів, якими посипають взимку дороги. З цих причин в холодний сезон краще відмовитися від взуття зі штучних матеріалів - при першому ж морозі такий втратить еластичність, скує ваші ноги, а потім ще і потріскається.