“Офіціали” vs “гаражі”: як вибрати ідеальну СТО для свого авто

Правильно обраний автосервіс - це кваліфіковане і чесне обслуговування вашого транспортного засобу. Сам вибір залежить від ряду факторів: новий чи старий автомобіль, його марка, доступність сервісів в певному населеному пункті, платоспроможність і т.п.

В результаті у власника залишається кілька варіантів, як правило, з типовими для них перевагами і недоліками.

Офіційний (авторизований) сервіс

Багато власників нових авто на гарантії воліють відвідувати «офіціалів». Це дозволяє звести до мінімуму ризик втрати гарантії, а також використання неоригінальних запчастин і витратних матеріалів. Серед інших переваг - постійна робота з певними моделями автомобілів і регулярні тренінги, тобто досвідчений і кваліфікований персонал. СТО-перевірка перед покупкою вживаного авто також краща у «офіціалів» - вони знають всі типові «болячки» обслуговуваних моделей і допоможуть вам їх знайти. Серед таких центрів варто зазначити сервіс «Renault на Столичном», тут про нього детальніша інформація. Досвідчені фахівці даного сервісу на найновішому обладнанні виконають повний спектр робіт з технічного обслуговування і ремонту автомобілів Renault.

Потрібно розуміти, що офіційне СТО - це не тільки сервісний центр на території дилера, у якого ви купили автомобіль. Таким вважається будь-яка станція, авторизована автовиробником. Тобто, ви можете придбати транспортний засіб в одному місті (наприклад, де дешевше) і спокійно обслуговувати його в будь-якому авторизованому центрі недалеко від вашого будинку.

Важливо! Вивчайте відгуки про сервісний центр на незалежних ресурсах, бажано за якістю виконання конкретних видів робіт. Так ви можете застрахуватися від «халтурників», що зловживають своїм «офіційним» статусом.

Неофіційна СТО

Неофіційні сервіси дозволяють заощадити на вартості, часто не уступаючи (як мінімум) за якістю офіційним. Сертифіковані сервісні центри (не плутати з авторизованими) дозволяють зберегти гарантію, але власникам автомобілів потрібно бути готовими до необхідності доводити свою правоту автодилерам.

Великі мережеві компанії здатні запропонувати автовласникам чимало переваг, в зв’язку з чим є настільки популярними. По-перше, це ті ж ремонт і діагностика на СТО, ціна на які відчутно нижче, ніж у «офіціалів». По-друге - дорожать своїм іміджем і мають налагоджену систему навчання персоналу і обслуговування клієнтів. Тут нижча ймовірність зіткнутися з непрофесіоналізмом або хамством, ніж в невеликих компаніях. У них в розпорядженні є все обладнання, необхідне для виконання робіт будь-якої складності.

Самозайняті (гаражні) майстри

Найдоступніший за ціною і найбільш непередбачуваний в плані результату варіант. І навіть економія на вартості може виявитися примарною: неякісні матеріали і некваліфіковане втручання може вилитися в додаткові витрати в недалекому майбутньому.

Справедливості заради варто відзначити, що часто зі звичайних гаражів виростають справжні сервісні центри високого рівня. Досягнувши його, сумлінні майстри-підприємці не бажають переїжджати в більш «цивілізоване» місце, адже на старому у них є напрацьована клієнтська база. Тому автомобілі з шильдиками «Brabus» або «AMG» можна зустріти і в таких несподіваних місцях: клієнти знають до кого і за чим звертатися. У тих же гаражах можна знайти вузькоспеціалізованих майстрів, готових у будь-який час захистити докторську дисертацію по реставрації рульових рейок або налаштування паливної системи.