Основні тренди 2020 року в світі садових меблів

Сучасні садові меблі виступають одним з ключових елементів присадибної ділянки, тераси, дачі і приватного будинку. Які ж тренди в сфері садових меблів можуть запропонувати дизайнери в 2020 році, і який матеріал найкраще вибрати для реалізації модних тенденцій і дизайнерських новинок?

Популярні матеріали для виготовлення садових меблів

На піку популярності залишаються натуральні матеріали, яскравим прикладом можуть служити представлені на https://mix-line.com.ua/catalog-outdoor-dlya-sada-stolu-stolu_sadovue_derevjnnue стильні функціональні садові столики, а також інші якісні меблі, що їх пропонує компанія Mix-Line. Будуть в тренді і імітації натуральних матеріалів. Зокрема, власникам приватних будинків і дачних ділянок варто розглянути такі варіанти матеріалів в цьому сезоні:

1. Пластикові меблі. Вони не тільки бувають в різних кольорах і відтінках, але і виготовляється за канонами модних трендів - в імітації ротанга, каменю, натурального дерева, металу і антикваріату. Це хороший бюджетний варіант для тих, хто хоче облаштувати дачу за останнім покликом дизайнерських тенденцій, але з мінімальними витратами.

2. Дерево. Класика - екологічно, красиво і естетично. Садові вироби, як правило, виготовляються з хвойних або листяних порід деревини. Такі меблі довговічні, практичні, але може бути вразливими до впливу вологи. Для того, щоб уникнути неприємних наслідків, меблі піддають якісній багатоступінчастій обробці: просочення, фарбування або лакування. Садові меблі з дерева можна купити в будь-яких бажаних відтінках, однак ціна на такі виріб досить висока.

3. Плетені меблі з бамбука, очерету і ротанга. Класичний натуральний матеріал для виготовлення садових меблів, який знаходиться на піку популярності останніх років, і 2020 рік не виняток. Вироби з подібних матеріалів витончені, красиві і невагомі, відмінно вписуються в будь-який ландшафт. Це одна з найбільш естетичних прикрас садової ділянки. Однак, термін експлуатації подібних меблів невеликий, вони недовговічні, легко приходить в непридатність. Також, без особливого покриття ротанг, бамбук і очерет втрачають колір і деформуються під впливом сонячних променів і вологи. Мити такі меблі небажано, а в дощовий період зберігати вироби можна виключно в теплих приміщеннях.

4. Кований метал. Вишуканий і гарний, виглядає дорого, стильно і витончено. До того ж, це справжній хіт 2020 року в сфері виробництва садових меблів! Вироби з кованого металу безсумнівно прикрасять ділянку і стануть справжньою родзинкою ландшафтного дизайну, особливо - в поєднанні зі штучними ставками і альпійськими гірками. До недоліків такого матеріалу можна віднести лише велику вагу садових меблів з кованого металу і схильність до корозії без належного догляду і надійного покриття.

Вибираючи матеріал для садових меблів, важливо оцінити всі плюси і мінуси варіантів, врахувати стиль і особливості ландшафту садової ділянки або приватного будинку.

Тенденції садових меблів 2020

Цей рік відрізняється яскравими, але в той же час класичними тенденціями в сфері виробництва садових меблів. У наступному році дизайнери радять звернути увагу на такі моменти:

1. Яскраві фарби. Популярні раніше зелені, бежеві і коричневі відтінки втрачають свою популярність, якщо це стосується садових меблів. Зараз садові вироби стають найяскравішим акцентом в ландшафтному дизайні, незвично виділяючись на тлі саду або газону.

Сучасні садові меблі не повинні зливатися із загальним пейзажем. Якщо ж ваша меблі, приглушені в відтінках і володіють спокійною кольоровою гамою, можна додати до дизайну садових виробів яскраві нюанси у вигляді незвичайних подушок, красивих матраців, неординарних текстильних елементів. Також, можна забарвити меблі в нові соковиті кольори, застосовуючи фарбувальні матеріали з підвищеною стійкістю до вигоряння на сонці і ультрафіолетовим фільтром.

2. Класичні форми і точні лінії. Наймоднішим трендом наступного року є садові меблі з точними і строгими формами. Кубовидні столи, класичні прямокутні крісла та дивани в моді, як ніколи. Зворотною стороною такої тенденції виступає мода на плавні і закруглені форми. Садова меблі схожі на меблі для вітальні

3. Ще один цікавий тренд цього року - це те що садові меблі в своєму дизайні наслідують меблі для вітальні. Для їх створення використовуються матеріали, які стійкі до зовнішніх впливів. При цьому, дизайн дозволяє її використовувати як на вулиці так і в приміщенні.