Фаст-фуд - упаковка має значення!

Революція в хімічній промисловості, що відбулася в кінці 20-го століття, подарувала світові чимало чудових нових матеріалів. Зокрема, завдяки цьому, у виробництві упаковок і пакувальних матеріалів, трапився справжній бум. Буквально за кілька років, номенклатура упаковок була збільшена на порядок.

Плануєте бізнес по приготуванню і реалізації страв швидкого харчування, втім маєте труднощі з підбором оптимальної упаковки? Тоді компанія PACK STUDIO обов’язково вам допоможе, пропонуючи по найкращій вартості якісну екологічну упаковку для фаст фуда від виробника! На сайті box4food.ubi-pack.com.ua представлено широкий перелік варіантів тари для бургерів, картоплі фрі, шаурми, піци та інших популярних продуктів.

В даний час важко перелічити всілякі види упаковок, однак, всі види пакувальних тар слідують суворій класифікації. Особливим розмаїттям відрізняються упаковки для ресторанів і кафе швидкого харчування.

Паперова упаковка

До цього типу належать всі можливі пакети, контейнери та коробки. Виготовляються подібні упаковки зі звичайного побутового картону. Як правило, подібні паперові контейнери, виробляються з переробленого паперу (макулатура) і коштують дуже недорого. Природно, подібна тара не може забезпечити тривалого зберігання продукту і його збереження при тривалій навантаження. У такій упаковці прийнято зберігати їжу не більше двох годин, після чого вона просто розмокне.

Величезною перевагою паперової упаковки є її екологічність. Якщо пластикова тара або целофанові пакети не разкладаються протягом десятків років, то папір згниє за кілька тижнів, і не залишить після себе слідів. Можна відзначити наступні матеріали, з яких виготовляється паперова упаковка:

- Пергамент. Досить тонкий папір, що володіє середньою міцністю. З неї роблять звичайні пакети або обгортку.

- Жиростійкий пергамент. Ідеальний варіант для курей-гриль або качок по-пекінськи. Не пропускає і не вбирає жир. Зберігає всі смакові якості страви. Розкладається біологічно без обробки.

- Крафт. Найбільш міцний папір. Використовується для виготовлення тарілок, стаканчиків і контейнерів. Даний матеріал здатний не розмокати в воді або рідинах протягом декількох годин.

Пластикова упаковка

Найбільш поширена упаковка в даний час. Завдяки тому, що її виробництво є масовим, то ціна дуже мала.

Пластикова упаковка може бути зроблена у вигляді одноразових контейнерів, коробок, упаковок і тарілок з кришкою, в яких так зручно переносити перші страви. Звичайно-ж, пластикова тара виготовляється з безпечної для людини пластмаси, але зберігати надмірно довго їжу в ній не слід. Також не рекомендується наливати в пластик дуже гарячі напої, так як при високій температурі можуть виділятися смоли і формальдегіди, які небезпечні для людини.

Комбінована упаковка

Даний вид упаковки поєднує в собі дешевизну паперової упаковки і надійність пластика. До цього виду тари відносяться пакети, контейнери та коробки. У технологічному плані, така упаковка являє собою двошарову конструкцію. Зовнішній шар - папір або картон. Внутрішній шар - спеціальне термальне покриття, або фольга. Саме завдяки цій верстві паперова тара не розмокає, і їжа (або напій) довше зберігає тепло і залишається гарячим.

Така тара дорожча паперової, але і її функціональність значно вища. Як правило, подібну тару використовують для перевезення гарячих страв і напоїв.

Вимоги до упаковки фаст-фуду

Незважаючи на те, що подібна упаковка досить проста у виготовленні, до неї пред’являються досить жорсткі вимоги. Гарна упаковка для локшини повинна відповідати наступним вимогам:

- Бути максимально зручною та ергономічною. Незграбні коробки пішли в минуле. В даний час контейнер для перевезення їжі приємно взяти в руки. Більш того, з нього має бути приємно їсти, не вдаючись до іншого посуду. Також варто сказати, що сучасні контейнери складаються з декількох відсіків. Таким чином можна переносити відразу кілька страв, і забезпечувати повну їх збереження.

- Зберігати тепло і бути герметичною. Природно, що подібний посуд повинен бути герметичним. Нікому не потрібні жирні плями і стаканчики, що течуть. До збереження тепла також пред’являються особливі вимоги. Навіть найдешевший паперовий пакет, повинен зберігати тепло хоча б на той час, який буде витрачено на доставку їжі до кінцевого споживача. Саме тому для виготовлення такої тари використовуються спеціальні матеріали, і особливі покриття, які збільшують теплоізоляцію.

- Бути привабливою для покупця. Дуже часто, тара для фаст-фуду служить додатковою рекламою закладам громадського харчування. На пакети, коробки і упаковки наносяться барвисті картинки і логотипи закладу. Таким чином, рекламуються, як самі страви, так і ресторан, в якому вони були виготовлені. Крім цього, подібна кольорова упаковка, є набагато більш привабливою, ніж прості сірі паперові пакети або прозорі пластикові коробки.